fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Arcfiatalítás szálbehúzással

Az utóbbi néhány év terméke a különböző technológiával készülő szálakkal végzett ránctalanítás.

Ilyen például a Silhouette és az Aptos-lift is, mely felszívódó anyagból készült szálak segítségével feszesíti az arcot. A ráncfeltöltéshez hasonlóan néhány – legfeljebb öt – évig tart a hatása, az arcplasztikai műtét kitolását célozza meg. Ambuláns beavatkozás, a szálak behelyezése egyszerű. Hatását tekintve fontos tudni, hogy a megfelelő mélységbe adva az izmokat meghúzza, és a rajta lévő harántszálak segítségével az eredményt egy időre konzerválja.

Pataki doktor a Németországban elvégzett Aptos-kurzus és a feltalálóval, Dr. George Sulamanidze-zal folytatott eszmecserék, valamint a hatásosságról való meggyőződése óta végzi a beavatkozást.

A szálbehúzás helye a plasztikai sebészet eszköztárában

A leglátványosabb és legtartósabb eredményt természetesen az arcplasztikai műtétek biztosítják, ám ezek egyúttal a legkiterjedtebb, leghosszabb felépülési időt kívánó megoldások is. A legegyszerűbb, leggyorsabb és napjainkban legnépszerűbb megoldás a botoxkezelés a dinamikus ráncok kisimítására, illetve hialuronsav befecskendezése a statikus ráncok feltöltésére – ezeknek az adagolását szükség és igény szerint már fiatalabb korban is el lehet kezdeni; nemcsak ránctalanító céllal, hanem akár a szem alatti karikák, táskák és a kontúrok állapotának javítására is.

A modern plasztikai sebészet már sajátzsír-felöltést is használ az arcplasztikai nagyműtétek alternatívája vagy kiegészítéseként, a nem invazív módszerek között pedig egyre kedveltebb a lézeres és a rádiófrekvenciás kezelés.

A fonálmódszer tartósságát tekintve az injekciós és a műtéti megoldások között helyezkedik el, hiszen egyéni adottságoktól függően akár öt évig tart a fiatalító hatása – mindez egy ebédidőben is elvégezhető, felépülési időt nem igénylő beavatkozás keretein belül. A végeredmény azonnal látható, de az első két hónapban még tovább javul.

Mire jó a szálbehúzás?

Ez a technika nagyszerűen képes helyreállítani a szemöldök, az orca, az áll alatti régió és a nyak fiatalos kontúrjait. (Az arc különböző régiói mellett volt már rá példa, hogy a mellek, a fenék és a felkar feszességének növelésére alkalmazták az Amerikai Egyesült Államokban. A test ezen területein viszont általában felvarró műtétre van szükség a legszebb, legtartósabb eredményért.)

Az arcon végzett szálbehúzás jó megoldást jelent azoknak a 30 és 60 év közötti pácienseknek, akiknek szemmel láthatóan, ám nem túl erőteljesen megereszkedett a bőrük, amely viszont elegendő kollagént termel még a saját regeneráció fenntartásához. A technika alkalmas az arckontúrok javítására, az arc aszimmetriájának korrekciójára.

Hogyan történik a beavatkozás?

A plasztikai sebész a személyes konzultáció során felméri a páciens bőrének állapotát és igényeit, majd ha megfelelőnek bizonyul a szálbehúzásos módszer, akkor kijelöli a fonál bemeneti és kimeneti pontját az arcon. Egyes fonáltechnikák apró metszést igényelnek, a legújabbak pedig mindössze egy nagyobb tű – szintén érzéstelenítés mellett történő – bevezetését. Előfordulhat, hogy egy-egy kiterjedtebb régiónál, például az orcánál több szálra is szükség van.

Mik a mellékhatások?

Az első napokban enyhe bőrpír vagy duzzanat jelentkezhet, és előfordulhat, hogy a páciens enyhe fájdalmat vagy húzódást érez a mimikai izmok erőteljes használatakor, például rágás alkalmával.

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Doktor úr! Elég szokatlan kérdéssel fordulok Önökhöz. 19 éves vagyok, 50 kg, 172 cm. Az alkatom vékony, tovább fogyni már nem tudok, viszont az arcom genetikailag nem vékonyítható tovább diétázással. Modell szakmában szeretnék dolgozni, viszont a "pufi" arcom nem előnyös sajnos ezen a területen. Az arccsontomat, járomcsontomat szeretném kiemelni, vagy az arcom középső részéről eltávolítani a zsírt, ezzel karakteresebb arcot elérni úgy, hogy a természetesség megmaradjon. Ebben szeretném a segítségét kérni, milyen beavatkozást ajánl? Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Katalin

Tovább a válaszhoz 2020-04-24

Kedves Doktor Úr ! Most , hogy átléptem az 50. évemet elkezdtem gondolkodni az arcplasztikán. Nem hiúsági okokból, hanem "sajnos" a korral szemben előítéletek vannak a munkám során, még nem érzem, de láttam már rá jó pár példát. Én az arcomon a kisebb ráncokon kívül ( amikkel együtt tudok élni ), most kezdem észrevenni a száj melletti ( bulldog arc ) megereszkedés tüneteit. Nem akarok 20 évet fiatalodni, csak a 40-50 éves korosztályba tartozónak kinézni. A szemhéjam rendben. Kérdésem: Ha ennyi az elvárásom a műtéttől? mit javasolna számomra? Mennyi ideig tart amíg eltűnnek a nyomok? Körülbelül milyen árkategóriában gondolkozzak ( hozzávetőlegesen ) Előre is köszönöm válaszát! Szép napot! Anikó

Tovább a válaszhoz 2012-12-30

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Jelenleg 165 cm magas és 52 kg. 22 éves koromig arányosan vékony és már akkor is 52 kg voltam. Akkor egy téves gyógyszeres kezelés hatására három hónap alatt 65 kg-ra híztam meg. A hízás nagyon látványos volt az arcomon a hastájékon és a combon. A legjobban az arcom zavart, mert előtte szép, nőiesen vékony arcom volt. Ez az állapot 2 évig állt fenn, majd fogyókúrába kezdtem, és mostanra sikerült visszanyernem régi súlyomat, és ezt minden gond nélkül tudom tartani. A gond csak az, hogy az arcom és az alakom teljesen megváltozott. Az arcom pufók maradt, itt-ott felesleges zsírlerakódással, és amikor mosom, érzem, hogy "gyűrődik" a bőr rajta, tokám is megereszkedett. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni. És ha igen, mindenképpen vágni kell, vagy van más megoldás is? Tényleg igaz, hogy ha valakinek arcműtétje volt, akkor utána sokkal gyorsabban öregszik a szövet és a bőr, mint normális esetben? Válaszát előre is köszönöm! Dóra

Tovább a válaszhoz 2011-02-02

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.