fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Arcplasztika

Arcunk tükrözi a bensőnket

Az arcplasztikáról röviden

Anaesthesia: altatás vagy helyi érzéstelenítés
Beavatkozás: 1,5-4 óra
Módszer: különböző egyénre szabott technikák
A varratok eltávolítása: 10-14 nap múlva

Örömünk, boldogságunk, elégedettségünk éppúgy meglátszik rajta, mint a bánat és a szenvedés. Az évek előrehaladtával életünk minden jó és rossz élménye: a stressz, a környezeti hatások, sikereink vagy épp kudarcaink mély nyomokat hagynak arcunkon.

Arcunk gyakran mutat minket fáradtnak, tényleges korunknál idősebbnek, morózusnak és elégedetlennek. Az arc és nyak bőrének öregedése, rugalmasságának elvesztése kifejezett ráncosodással járhat, ami az idő múlására figyelmeztet, esztétikai és pszichés panaszokat okozva.

Az orr és az ajak közötti redők, a homlok ráncai mélyülnek, az áll körüli és alatti területeken a bőr egyre jobban megereszkedik. Mindemellett az idő, a napsütés és a hétköznapi stressz is hatással van az arcbőrünkre. Ez a bőr természetes öregedési folyamata, melyhez hozzájárul az arcbőr alatti mélyebb rétegek (mimikai izomzat, zsírpárnák) gravitáció hatására bekövetkező megereszkedése is. Ezekre a problémákra a különböző kozmetikai, ráncfeltöltési, fényterápiás, lézeres kezelések már nem hoznak kielégítő megoldást.

Az arcplasztika kezelni tudja ezeket a problémákat: zsíreltávolítással, bőr- és izomfeszesítéssel, volumetrizálással, a felesleges bőr kimetszésével frissebb, fiatalosabb és kellemesebb kinézetet kölcsönözve. Ha az arc vagy a nyak bőre látványosan megereszkedett, valójában csak egyetlen ésszerű és hosszú távú eredményt biztosító eljárás létezik: az arcplasztika, a ráncfelvarrás.

Röviden: hogyan történik a műtét és mi a célja?

Az arcplasztika során a hajas fejbőrben és a fül előtt képzett redőben ejtett metszésből az arc megereszkedett rétegeit egyenként tudjuk visszailleszteni a helyükre. Az egyénre szabott kiterjesztésű és mélységű beavatkozások viszonylag kevés kockázattal és szép eredménnyel járó módszerek. A cél, hogy megmaradjon a páciens természetes, eredeti arckifejezése és a végeredmény egy minden mesterséges maszk-szerűségtől mentes, kipihent, frissebb, fiatalosabb arc legyen.

Kinek ajánlott az arcplasztika?

Az arc megfeszítése nemcsak az idősebb korosztály körében lett népszerű plasztikai beavatkozás. 40 éves kor felett az arc középső (középarc) és alsó része ereszkedésnek indul, ennek következtében idősebbnek láthatjuk magunkat, mint amit az idő múlása indokolna.

Az arcplasztika ajánlott mindazok számára, akik látványos javulást, feszesebb, fiatalosabb arcbőrt szeretnének. Az arcplasztikánál felső korhatár nincs, de feltétele a jó általános egészségi állapot.

Sokak számára nagy problémát jelenthet az, hogy lógó szemhéjuk vagy szájkörnyékük és orcájuk megereszkedésének következtében fáradtnak vagy mérgesnek tűnnek. Meglepő, de legtöbbször épp a boldog, életerős, szeretetre méltó embereknél fordul ez elő. A duzzadt könnyzacskók és az úgynevezett pulykanyak szintén megbontják az eredetileg harmonikus arc egyensúlyát.

Bizonyos betegségek (magas vérnyomás vagy cukorbetegség) kockáztatják a műtét sikerét és könnyen alakulnak ki szövődmények. Veszélyes lehet a dohányzás, ezért a műtétre csak akkor kerülhet sor, ha a megelőző hetekben, hónapokban a páciens tartózkodik a cigarettától.

Mit kell tudni az arcplasztikai műtétről?

Az arcplasztikának két formája létezik, az egyik az öregedő arc fiatalító műtéte, a másik pedig az arc jellegzetes karakterét megváltoztató, átalakító műtét.

A műtét kiterjedhet a teljes arc és nyak területére, ezt hívjuk teljes arcplasztikának, de külön végezhető az arc felső részén (halántékplasztika), nyakon (nyakplasztika), vagy önálló műtétként a homlok területén is a ránctalanító beavatkozás. Mindegyik eljárás végezhető helyi érzéstelenítésben vagy altatásban. Előbbi esetén több-kevesebb kellemetlenséggel kell számolni, hiszen az egész műtéti területet be kell injekciózni.

A beavatkozás hosszadalmas, gondos preparálást igényel. Az alkalmazott technika és a szükséges korrigálások mértékétől függően 1,5 órától több mint 4 óráig is eltarthat egy arcplasztika.

A metszés a halántéktájon a hajas fejbőr területén, a fül előtt, onnan visszakanyarodva a fül mögött és a tarkótájon ismét a hajas fejbőrön halad, többségében nem feltűnő helyen. E metszésből a bőrt felpreparáljuk elöl a járomívektől szinte az ajak orr-redőkig, illetve az állszegletekig, valamint a fül alatt és mögött kb. 5 cm-ig.

Ekkor tűnik elő a preparálás alapján az a kötőszövetes réteg, melyet a műtéti eljárástól függően csak megfeszítünk, vagy a felesleget el is távolítjuk. A bőr enyhe feszítése során megmutatkozik az a mennyiség, melyet ki kell metszeni és a sebszéleket egyesíteni. Az áll alatti területen gyakran zsírfelesleg is jelentkezik, ilyen esetekben ezen a területen zsírleszívást is alkalmazunk.

A homlokplasztikánál a feladat hasonló: a metszést a hajkorona szélétől feljebb, vagy a hajkorona szélénél vezetjük a hajas fejbőrön, bőrfelesleg kimetszésével érjük el a kívánt hatást. A sebeket plasztikai varrattal zárjuk, szoros kötést helyezünk fel.

A hegek az arc természetes vonalaiba esnek, ahol a legkevésbé vehetők észre. Csupán a fül előtti metszés van szem előtt, de ezt is a fülporc belső részén helyezkedik el, így nem feltűnő, cérnavékony fehér vonalas hegként szokott gyógyulni, nem zavaró hatású.

Mi várható a műtét után?

Az arcplasztikát követő teljes gyógyulás az egyéntől függően egy, illetve néhány hét között változhat. Ráadásul mivel az arc a legjobb vérkeringésű testfelület, a seb is jól és gyorsan gyógyul. Az arcplasztika után rövid ideig viselnie kell egy speciális, rugalmas kötést vagy maszkot. A 7-8. naptól már nem szükséges kötés, és a hajat is meg lehet mosni, de az utolsó varratok eltávolítása csak a 10-14. napon történik, ekkor már kozmetikumokat is használhat.

Fontos tudni, hogy az arcplasztikai műtét nagy felületet érint, ezért ott duzzanat, elszíneződés keletkezhet, melyre Önnek fel kell készülnie. A szem esetleges duzzanata miatt szemcsepp használata, borogatás szükséges.

A munkaképesség 10 nap múlva áll vissza. Óvatos terhelés 2 hét múlva, sporttevékenység csak 3 hét után végezhető. Tilos továbbá a napozás, szolárium, forró, erősen fűszerezett ételek, alkohol fogyasztása. Hajfestés, sminkelés a harmadik hét után, napozás, szolárium 6-8 hét után lehetséges.

Az arcplasztika nem igényel életmódbeli váltást és a közhiedelemmel ellentétben az arcmimika is ugyanolyan marad, mint előtte volt. A beavatkozás eredménye két hónap után látható teljes mértékben, mely kortól és egyéni hajlamtól függően hosszú évekig biztosítja az arc fiatalos megjelenését.

A ráncok kezelésében lehetőség van a mimikai izmok működését időlegesen kikapcsoló botox kezelésre és a különböző ráncfeltöltő anyagok használatára is. A kombinált műtétek akár 8-10 évvel fiatalosabb külsőt eredményezhetnek. Ez az előny hosszú távon is megmarad.

Számos kiváló arcfiatalító eljárás létezik, azonban mindegyiknek megvan a korlátja

A kozmetikai ipar sajnos gyakran csak rövid ideig ható (krémek, mesotherápia), de hosszú távon mérsékelt eredményű módszereket kínál segítség gyanánt. Így a páciensek számára az út egyik csalódástól a másikig vezet.

A feltöltőanyagokkal végzett beavatkozások, a rádiófrekvenciás beavatkozások vagy a lézeres kezelések néhány évig tartó fiatalító hatást eredményeznek, a kezeléseket ismételni kell és az előrehaladottabb esetben nem érhető el a kívánt eredmény.

A feltöltőanyagok, mint például a hialuronsav vagy a kollagén gyorsan, az egyre modernebb technológiák ellenére idővel felszívódnak. A saját zsírral történő arcfiatalítás gyakran csak arcplasztikával kombinálva ad tökéletes eredményt.

Legtöbbször a teljes arcra kiterjedő lézerkezelés sem megfelelő módszer, mivel nagy felületeknél jelentős mellékhatásokkal kell számolnunk. Ilyenkor is nagy az eltérés a vágyott végeredmény és a valóság között.

Klinikánkon a lézeres kezelést a műtétek mellett, kiegészítésképpen alkalmazzuk. Ezzel szemben, ha csak a szájkörnyéket kívánjuk megcélozni, úgy bevált alkalmazási mód a lézeres kezelés és a ráncfelvarrás kombinációja. A szájkörnyéki (periorális) mélyebb ráncok ugyanis eredményesen kezelhetők lézerrel. Ez az úgynevezett periorális lézerkezelés kíméletes és az egészségre nem káros.

Hasonlóképpen, a kisebb bőrt kimetsző, például az ún. minilift eljárás sem járható út, ha nagy felületet kívánunk kezelni. Ez esetben pusztán bőrfeszesítésről beszélhetünk, mely egy ráncfelvarrással ellentétben sokkal rövidebb ideig tartó és gyakran természetellenes végeredményhez vezethet.

A fiatalító arcplasztika (ráncfelvarrás) típusai

A páciens aktuális állapotától és elérni kívánt céljától függően számos plasztikai sebészeti lehetőség közül lehet választani, melyek elsősorban a metszés típusában, a kezelt szövetrétegek számában, az érintett területekben és az invazivitás mértékében térnek el.

A plasztikai sebészet hajnalán úgy zajlott a fiatalító arcplasztika, hogy az orvosok ejtettek egy metszést a bőrön, hogy megfeszítsék azt. Ez a csak bőrt érintő technika azonban nem biztosított tökéletes összképet, hiszen nem volt olyan szövet, ami megtámasztotta volna a hámréteget az új helyén. Így adódott a következtetés, hogy a mélyebb rétegeket is alakítani kell a minél esztétikusabb és tartósabb eredményért.

A következőkben a napjainkban legelterjedtebb fiatalító arcplasztikai módszereket mutatjuk be.

Deep Plane Lift

Az arcplasztika általános aranyszabályának tekinthető megközelítés lényege a felületes izombőnye-rendszer (superficial musculoaponeurotic system, SMAS) megfeszítése, felszabadítása és újrapozícionálása. Ez a szövetréteg a bőr alatt található, s körülveszi a mimikáért felelős izmokat, amelyekkel például mosolygunk, vagy a homlokunkat ráncoljuk.

Deep Plane Lift során alig látható metszéseket ejtünk a hajvonal mentén az arcizmok és a felső zsírrétegek minél hatékonyabb megfeszítésére és újrapozícionálására. A homlok hajas fejbőrétől kiinduló metszések lefelé haladnak az arc természetes íveinek, redőinek mentén, hogy szépen elrejtve, a fület megkerülve a fülkagyló mögött érjenek véget.

A műtét során elválasztjjuk a bőrt a felületes izombőnye-rendszertől, és az alatta fekvő mélyebb rétegekig hatolva felszabadítja azokat. Ez a felszabadítás teszi lehetővé a felületes izombőnye-rendszer és a rajta nyugvó bőr újrapozícionálását a fiatalosabb, ám természetes és feszülésmentes arckifejezésért. A felületes izombőnye-rendszer megfelelő helyre kerülése és a bőrfelesleg eltávolítása után plasztikai varrattal zárulnak a sebszélek.

A Deep Plane Lift előrehaladott megereszkedés esetén ajánlott, valamint azoknak, akik a legtartósabb eredményre várnak. A hatás igen látványos, főleg az arc középső részén – tehát a járomcsontnál, a nevetőráncoknál és az áll vonalában). A hatás nagyjából 10-15 évig tart.

SMAS Lift

A bőr felső rétegeit és a mélyebben fekvő szöveteket érinti az arcon, illetve a nyakon. Ezek az idő múlásával veszítenek rugalmasságukból, és a gravitáció hatásának engedve „lógni” kezdenek. A műtét során először a halántékon ejtünk metszést, a hajvonal mögött, és a Deep Plane-nél említett módon körbevezeti a fül mentén, egészen a fül mögé. A felületes izombőnye-rendszert öltésekkel feszítjük meg, majd eltávolítjuk az így feleslegessé vált bőrt is. Fő különbség a Deep Plane Lifttel szemben, hogy a felületes izombőnye-rendszer alatti szöveteket nem érinti.

Az SMAS Lift elsősorban azok számára ideális, akiknél enyhébb megereszkedésről van szó az arc középső részén és a toka tájékán. A műtét és a felépülés ideje technikától függően változatos lehet.

Rövidheges arcplasztika

A Short Scar Lift olyan gyűjtőfogalom, amelybe minden olyan eljárás beletartozik, ami a megszokottnál rövidebb metszésekkel történik. Van olyan fajtája, amelyik egy „S” alakú vágással jár a halántékon, és olyan is, amelyik ugyanilyennel a fülkagyló előtt. A többi beavatkozástípussal szemben a metszés itt nem terjed ki a fül mögé. A megereszkedésért felelős szövetek és a bőr kisimítása azonban bizonyos keretek között így is megoldható.

MACS, XMACS

Neve a „Minimal Access Cranial Suspension” kifejezésből ered. Belgiumban kifejlesztett rövidheges arcplasztikai beavatkozás, amelynél a metszés csak a fülkagylóig terjed ki, ezáltal kevésbé invazív.

A rövidheges arcplasztikai eljárások elsősorban a negyvenes-ötvenes éveikben járóknak ajánlottak, minimális vagy kevés bőrfelesleggel. Ideális azoknak, akiknek elsődleges szempont az apró heg. A nyakat nem érinti.

Endoszkópos arcplasztika

Az operáció során a plasztikai sebész egy ceruza alakú kanülre erősített apró kamera (azaz endoszkóp) segítségével figyeli a szöveteket egy nagyobb képernyőn. Az endoszkópot három vagy több apró metszésből vezeti be. Ezek általában alig két-három centiméteres, könnyen elrejthető heget hagynak maguk után. Az endoszkópos arcplasztika ambuláns keretek között történik, helyi érzéstelenítéssel. Az apró metszések elenyészőre csökkentik az idegkárosodás kockázatát, ám cserébe csak az orcák megereszkedése orvosolható vele. Hatása nem hasonlítható össze a többi fajta arcplasztikáéval, hiszen korántsem annyira erőteljes. A nyak kezelésére nem alkalmas.

Arcközép-felvarrás

Az arc középső harmadára terjed ki. A metszések a hajvonal mögött és az arc belső oldalán, tehát a szájban történnek. Ezeken keresztül helyezzük át az arcközép természetes zsírrétegét a járomcsont fölött. Az eljárás segít az orr és a száj között futó ráncokon és a megereszkedett orcákon. E területek kezelésére az SMAS és a Deep Plane technika is jó. Külön arcközép-felvarrás végezhető endoszkóppal, vagy akár szemhéjplasztikával egyidejűleg is. Előnye a rövid felépülési idő.

Arcfiatalítás sajátzsír-visszatöltéssel

Itt tulajdonképpen nem a szó szoros értelmében vett arcplasztikáról van szó, bár ugyancsak látványos eredménnyel érthető el vele. Míg az arcplasztikai műtétek a bőr és a kötőszövetek megfeszítésével érnek el fiatalító hatást, a sajátzsír-visszatöltéses technológiával más testfelületről nyert és feldolgozott zsírszövetek kerülnek injekció formájában – apró cseppekben, tehát szövetszigetekben – a kisimítandó területre. A beavatkozás első lépése tehát a szükséges zsírmennyiség leszívása például a hasról vagy a combokról. Ezt követi az őssejtekkel és növekedési faktorokkal természetes módon dúsított zsírszövet visszafecskendezése az orcákba, a szem alatti árokba, a halántékba, a száj környékére, vagy akár ajakdúsító céllal magukba az ajkakba is.

Az arc különböző területein más és más a kötőszövet és a bőr szerkezete és vastagsága, ezért más és más technikákat kell alkalmazni a maximális eredményért. A Micro Fat Grafting módszert alkalmazzuk elsődlegesen a középarc, a halánték és az orrszárny-szájzug redő kezelésére.

A Nano-fat Grafting technikát az alsó szemhéj és a könnyárok területén a Sharp Needle Fat Grafting módszert az ajak finom ráncainál, az orrszárny-szájzug redő felső részénél és a Marionett redőkben. A szemhéjak területén is lehet a sajátzsír-töltést alkalmazni a bőrfelesleg kivételével együtt.

A szükséges felszerelés és szaktudás miatt a sajátzsír-visszatöltéses arcfiatalítás ára magasabb lehet az arcplasztikáénál, bár ez a kezelt területek számától és kiterjedésétől is függ. További információk itt >>

Szálbehúzásos arcfiatalítás

Ez sem „klasszikus” arcplasztikai eljárás, hiszen lényege, hogy az arc mélyebb rétegeibe fonalat vezetünk, hogy az a mélyebb szöveteket megfeszítse és feszesen tartsa. Ambulánsan, helyi érzéstelenítésben is elvégezhető, ún. minimálisan invazív technika. Ideális módszer a kialakult mélyebb barázdák kezelésére, mint pl. az orr-szájzug redő és a marionette ráncok.

A szálbehúzásos arcfiatalítás – a sajátzsír-visszatöltéssel egyetemben – más arcfiatalítási módszerekkel, pl. ráncfeltöltéssel, endoszkópos homlokplasztikával, felső- és alsó szemhéjplasztika és toka zsírleszívással kombinálható. Jól megválasztott esetben a nagyobb műtéti beavatkozások időpontját évekkel eltolhatja. Ez az új arcemelési technika visszaadhatja a középarc teltségét és feszességét, valamint elsimítja a nyak bőrét is, így fiatalosabbá teszi a megjelenést. További információk itt >>

Különböző fiatalító eljárások

Különböző módszerek állnak rendelkezésre az arcfiatalításra a hialuronsavas vagy saját zsírral történő arcfiatalítástól kezdve a különböző fonalmódszereken keresztül, a teljes arcplasztikáig.

Rádiófrekvenciás eljárással is lehet fiatalítani a bőrt:

Csak egy plasztikai sebésszel folytatott konzultáció során dönthető el az, hogy melyik beavatkozásra alkalmas a páciens, melyik módszertől remélhetjük a legtöbbet, egyes esetleges rizikók figyelembevételével.

Az arcfiatalító eljárások során szükség van a páciens egyéniségét jellemző arányok, karaktervonások felismerésére és a műtét során a test képleteinek szükséges mértékű és irányú kiemelésével az egyéni vagy nemi jellegzetességek hangsúlyozására vagy csökkentésére.

Egy arcplasztika eredménye a karakterisztikus vonásokat és a mimikát változatlanul megőrző, de sok évvel fiatalabb arc, mely újult erőt, megelégedést nyújt a páciensnek.

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Premium Plasztikai Sebészet ! Köszönöm szíves ajánlatukat. A magas ár ellenére szeretném az arcplasztikát, doktor úr meggyőzött a képek és videók segítségével, hogy a töltések és a szálbehúzás nem segít rajtam kellően. Szeretném megkérdezni, hogy az alábbiakat nem lehetne elhagyni? "mikrostrukturális sajátzsír visszatöltése arcba (középarc, halánték régió, homlok, orrszárny-szájzúg redő)" és "zsírleszívás mikrokanüllel és PAL rendszerrel a has- és deréktájékokról visszatöltésre" ill. "felső szemhéjplasztika" és a "COVID19 szűrés " Illetve kérdezném, hogy ha mégis sor kerülne a zsírleszívásra, akkor milyen ruhát kellene viselnem a beavatkozás után? A konzultáción ismertetett műtétet szeretném, de a fentiektől kicsit félek. Köszönettel várom javaslatukat, válaszukat ! Bettina

Tovább a válaszhoz 2020-11-06

Kedves Doktor úr! Elég szokatlan kérdéssel fordulok Önökhöz. 19 éves vagyok, 50 kg, 172 cm. Az alkatom vékony, tovább fogyni már nem tudok, viszont az arcom genetikailag nem vékonyítható tovább diétázással. Modell szakmában szeretnék dolgozni, viszont a "pufi" arcom nem előnyös sajnos ezen a területen. Az arccsontomat, járomcsontomat szeretném kiemelni, vagy az arcom középső részéről eltávolítani a zsírt, ezzel karakteresebb arcot elérni úgy, hogy a természetesség megmaradjon. Ebben szeretném a segítségét kérni, milyen beavatkozást ajánl? Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Katalin

Tovább a válaszhoz 2020-04-24

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődnék, hogy a kórházba kell-e magammal vinni ennivalót? Köszönettel: Éva

Tovább a válaszhoz 2019-04-24

Kedves Doktor úr, Szeretnek mellfelvarrást implantátummal es az altatassal egyidejüleg arcfeltöltést saját zsírral es arcimplantátumot allkapocshoz es a járomcsontra. Talán állkicsinyítést és szemránc felvarrást is. Ebben szeretném kikérni a doktor ur véleményét, ugyanis az altatás során szeretnék minél több mindent "letudni", persze a biztonságos keretek között. Köszönöm Üdvözlettel: Izabella

Tovább a válaszhoz 2017-07-31

Kedves Doktor úr! Nekem gondom lenne az állkapcsommal és az állammal is és láttam a koreai plasztikai sebészetet hogy milyen csodákat művelnek az emberek arcával.Szeretném megkérdezni hogy ilyesmi műtétre önnél van-e lehetőség vagy egyáltalán Magyarországon végzik-e ezt a féle műtétet? Küldök egy képet, hogy nagyjából mire gondoltam. Üdvözlettel: Anita

Tovább a válaszhoz 2017-06-30

Kedves Doktor ur.Mini arcplasztikam volt a fulem elott es picivel mogotte van a vagas.2 honapos a heg.A ful elott szep vekony a heg de a ful mogott vastagabb es nem vmi szep.A kerdesem az lenne hogy mikor lehet eloszor lezereztetni a heget onnel,vagyis hany honapot varjak vele.A masik kerdesem pedig az hogy a fulcimpa alatt ahogy osszevartak lett ket nagy mely ranc mind a ket oldalon es fut lefele a nyakon...nagyon ledobbentem mert errol senki sem tajekoztatott.most szembol jo az arcom de oldalrol a nyakam rancos. Elore is koszonom a valaszat.Magahoz szerettem volna menni arcplasztikara de mivel rengetegen mennek onhoz,igy nagyon kesore kaptam konzultacios idopontot. En meg nyarra mar nem akartam friss hegeket..Elore is koszonom a valaszat, T.né Mária

Tovább a válaszhoz 2017-03-12

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja voltam máshol teljes arcplasztikán. A sebhelyeim botrányosak, el vagyok keseredve, sapkában járok mindenhova, mert a hajam nem is takarja el teljesen az öltések helyét. Láttam más páciens 2 hetes sebhelyeit, szinte alig észrevehető volt, az enyém a kalóz hegekre emlékeztet. Nem beszélve arról, hogy a tokámnál a bőröm sokkal csúnyább, mint volt. A műtétet végző orvos, jövő hétre korrekciós műtétet javasol, de nagyon félek a szakmai hiányosságtól, mitől lenne most szebb vagy jobb, mint elsőre. Esetleg küldhetnék fényképet, vagy bemehetnék konzultációra Önhöz? Az idő sürget és nagyon bizonytalan és tanácstalan vagyok. Köszönettel! Válaszát várva! Daniella

Tovább a válaszhoz 2016-03-14

Jó napot kivanok dr. Úr! Szeretnék idopontot kérni konzultációra, az arcplasztika, illetve ránctalanítás érdekelne. Az időpont februártól lenne megfelelő nekem, mivel nem Magyarorszagon élek. Szeretnék továbbá az árakról is érdeklődni. Köszönettel: Erzsébe

Tovább a válaszhoz 2016-01-15

Kedves Doktor úr! Én az arcom alsó részével vagyok elégedetlen, ezért szeretném visszaállítani. Nem teljes arc felvarrást szeretnék! Nem szeretnék szemhéjplasztikát, csak az arcom alsó részét szeretném plasztikáztatni! Az arcom többi részével, az orromon kívül meg vagyok elégedve. Az orr korrekciója érdekelne még a jövőben. Mellékelek fotót az arcomról. Jelenlegit és 10 évvel ezelőttit. Várom véleményét! Köszönöm szépen válaszát! Karolina

Tovább a válaszhoz 2015-08-04

Kedves Pataki Doktor! Önnek nagyon jó híre van országok kívül is, ezért fordulok Önhöz. Arcom esztétikai és öregedési problémáival keresem meg Önt. Mivel külföldön élek küldök Önnek részletes fotókat mellékelve. Több plasztikai sebésznél jártam már, mindenki mást javasolt, ezért tisztában vagyok a legtöbb arcfiatalításnál használt fogalommal. Zavar megereszkedett arcközepem, alsó és felső szemhéjaim, homlokom, szemöldököm, halántékom, kis mértékben állkapocs tájékon kialakult bőrfeleslegem. Zavarnak a szem oldalsó részén jelentkező szarkalábak, a kialakult orrszárny-szájzug redő és a marionett-ráncok. Milyen eljárásokat tudna nekem javasolni ? Lehet-e már arcplasztikában gondolkodnom ? Milyen előkészületek vannak ? Milyen alternatívák vannak, ha nem szeretnék műtétet? Nagy köszönettel, L. Vilma USA

Tovább a válaszhoz 2015-01-06

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves nő vagyok és a szemhéjaimmal akadtak gondjaim. Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy igencsak lazává, megnyúlttá váltak a szemhéjaim és esetenként a szempilláimra is rányúlnak. Pár kérdésem volna egy esetleges szemhéjplasztika vonatkozásában: mennyi ideig tart a műtét és utána a lábadozás otthon, a szemduzzanat átlagosan mennyi idő múlva lohad le, látható-e a műtét után a vágás nyoma, megváltozik-e az arcvonás a plasztika után. Kérem, ha ilyen jellegű kérdést meg lehet válaszolni, adjon támpontot, hogy nagyságrendileg milyen összegre lehet számítani egy ilyen irányú plasztikára? Köszönettel: Erika

Tovább a válaszhoz 2013-10-20

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy milyen jellegű, illetve, ha tud pontos választ adni, melyik kórházakban végeznek állkisebbítő műtétet? A múlt év nyarán volt egy fejlődési rendellenességből adódó állplasztikai műtétem, bulldog-harapásom volt, amit a budapesti Szent Imre Kórházban végeztek. A műtét teljes egészében TB támogatott volt, azonban akkor szóba került, hogy a későbbiekben lehetséges, hogy szükség lenne arra, hogy az állam alsó részéből levágjanak. Akkor úgy tűnt, hogy erre nem lesz szükség, de ahogy minden duzzanat eltűnt, és minden "helyre" állt, ez már másként látszik. Valójában nagyon zavar... A műtétet követően még kb. fél évig jártam fogszabályzásra, de anyagi okokból kifolyólag a fogszabályzó készülék levétele után nem tudtam semmiféle kezelésre, se a sebészetre elmenni. Érdeklődnék, hogy ezen okokból kifolyólag tudna-e a Doktor Úr választ adni arra, hogy a műtétet támogatja-e a TB? Válaszát előre is köszönöm! Hannus

Tovább a válaszhoz 2013-10-20

Kedves Doktor Úr ! Most , hogy átléptem az 50. évemet elkezdtem gondolkodni az arcplasztikán. Nem hiúsági okokból, hanem "sajnos" a korral szemben előítéletek vannak a munkám során, még nem érzem, de láttam már rá jó pár példát. Én az arcomon a kisebb ráncokon kívül ( amikkel együtt tudok élni ), most kezdem észrevenni a száj melletti ( bulldog arc ) megereszkedés tüneteit. Nem akarok 20 évet fiatalodni, csak a 40-50 éves korosztályba tartozónak kinézni. A szemhéjam rendben. Kérdésem: Ha ennyi az elvárásom a műtéttől? mit javasolna számomra? Mennyi ideig tart amíg eltűnnek a nyomok? Körülbelül milyen árkategóriában gondolkozzak ( hozzávetőlegesen ) Előre is köszönöm válaszát! Szép napot! Anikó

Tovább a válaszhoz 2012-12-30

Tisztelt doktor ur! A NEVEM Zsolt 39 eves vagyok es a gondom az hogy nagyon lefogyott az arcom kisse megereszkedett a borom mert tavaly nyaron liszterzekenyseget regisztraltak nalam es mire kiderult lefogytam 10 kg-ot.Sajnos nem tudok hizni.Az arcomat viszont nagyon szegyenllem.Mar egy kicsit depresszios is vagyok mert nemely idosebb ember sokkal fiatalabbnak tunik nalma.A tiszteletteljes kerdesem az volna,hogy arcplasztika ill arclifting lehetseges-e?Nem voltam soha hiu de nagyon zavar.Parszor mar volt mutetem igaz mas miatt{orrsoveny,mandula,dobhartya}de ettol tartok kisse.Fel kereshetem ont ezugyben?KOSZONETTEL:Zsolt

Tovább a válaszhoz 2011-11-02

Tisztelt Doktor úr ! Röviden : 39 éves férfi vagyok és lelki okokból kifolyólag az utóbbi 2 évben jelentősen lefogytam ( 88 kg- ról 71-re) . Mivel a bőröm már nem tudott megfelelően regenerálódni : ennek most már komolyan látható nyomai maradtak : a bőröm elvékonyodott , porózus lett és megjelentek a ráncok és erős őszülés is ( ez persze nem orvosolható). Természetesen tudom, hogy képek vagy konzultáció nélkül nehéz bármit konkrétumot mondani , de mivel a közel jövőben mindenképpen szükségessé válik 1-2 beavatkozás : ez ügyben kérném a tanácsát. Mindenképpen tartósabb megoldás lenne az ideális. Ebben kérném a segítségét - van e megoldás ezekre a problémákra Konkrétan : - a legzavaróbb a szemem környéke: a fogyás következtében a szemem beesett , karikás lett , a szemhéj alatti bőr elvékonyodott , ráncos és jelentősebb bőrfelesleg alakult ki. A szemgödör erősen kirajzolódik- mintha mindig fáradt lennék. A homlokom is megereszkedett és ráncosodott így a felső szemhéjam rálóg a szempilláimra . Ezzel együtt természetesen az arcom bőre is laza lett és itt is van 1-2 kisebb zavaró ránc. Nem tudom ez ügyben van e megoldás : időtállóbb feltöltés vagy műtét esetleg. Gondolok itt több beavatkozásra is. - a másik gondom nem biztos, hogy plasztikai úton megoldható : a fogyástól az alkaromon - de főleg a kézfejemen kidagadnak az erek , ami nem a legszebb látvány. Pár hónapja még nem volt ilyen és csak az kézfejeimen ilyen csúnya - köszönhető a szinte papírvékony bőrrétegnek. Erre esetleg ha lenne tanácsa nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Attila

Tovább a válaszhoz 2011-04-28

Tisztelt Doktor Úr!! A problémámat nem igazán tudnám megfogalmazni,ezért egy linkelt képet küldenék. http://drrichardjoseph.com/assets/patients/101-lg-side-2.jpg Arra lennék kiváncsi,hogy Magyarországon hol és mennyiért végeznek ilyen jellegű műtétet? Kérem segitsen,mert már nagyon el vagyok keseredve! Minden jót!

Tovább a válaszhoz 2011-03-23

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Jelenleg 165 cm magas és 52 kg. 22 éves koromig arányosan vékony és már akkor is 52 kg voltam. Akkor egy téves gyógyszeres kezelés hatására három hónap alatt 65 kg-ra híztam meg. A hízás nagyon látványos volt az arcomon a hastájékon és a combon. A legjobban az arcom zavart, mert előtte szép, nőiesen vékony arcom volt. Ez az állapot 2 évig állt fenn, majd fogyókúrába kezdtem, és mostanra sikerült visszanyernem régi súlyomat, és ezt minden gond nélkül tudom tartani. A gond csak az, hogy az arcom és az alakom teljesen megváltozott. Az arcom pufók maradt, itt-ott felesleges zsírlerakódással, és amikor mosom, érzem, hogy "gyűrődik" a bőr rajta, tokám is megereszkedett. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni. És ha igen, mindenképpen vágni kell, vagy van más megoldás is? Tényleg igaz, hogy ha valakinek arcműtétje volt, akkor utána sokkal gyorsabban öregszik a szövet és a bőr, mint normális esetben? Válaszát előre is köszönöm! Dóra

Tovább a válaszhoz 2011-02-02

Doktorúr kérdésem az lenne hogy igaz e hogy arcfelvarrásnál az egész arcbőrt lefejtik úgymond.? Ez elég sokkolóan hangzik. Nem túl kockázatos ez?

Tovább a válaszhoz 2011-01-07

Üdvözlöm Dr.Úr! Az érdekelne,hogy mennyibe kerülne egy állcsontműtét,mivel az alsó állam annyira beljebb helyezkedik el,hogy ez esztétikai problémákat okoz.Vagyis nincs az a szép formás állivem.És,hogy hol lehetne elvégeztetni ezt a műtétet? Előre is köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2010-05-24

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.