fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Belkyra

Hogyan hat a Belkyra?

A Belkyra (vagy egyes országokban Kybella) egy forradalmian új injekciós kezelés, ami műtét nélküli megoldást nyújt az áll alatt és a nyak felső részén felszaporodott zsírpárnák, tehát a toka ellen. 2017-től alkalmazzuk klinikánkon.

Elsők között kezdtük alkalmazni

A Pataki doktor által vezetett Premium Plasztikai Sebészeten elsők közt kezdtük alkalmazni a “tokabontó” kezelést hazánkban. A Belkyra az emberi testben természetes körülmények között is előforduló hatóanyagot tartalmaz – milliliterenként 10 milligramm dezoxikólsavat –, amely szelektíven elpusztítja a nagyobb összefüggő területen lévő zsírsejteket. Megfelelő használat mellett azonban a többi kötőszöveti sejt és az izomsejtek (valamint az izmok határán és a bőr alatt közvetlenül elhelyezkedő zsírszövet) épek és egészségesek maradnak.

Csakis plasztikai sebésznél!

A kezelést csakis tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész végezheti, és elengedhetetlen hozzá az áll-nyak régió alapos vizsgálata, melynek során kiderül, hogy alkalmazható-e a módszer. Előrehaladott bőrmegereszkedés esetén ugyanis nem ez nyújt tökéletes megoldást, hanem a zsírleszívás és a nyakplasztika kombinációja.

Hangsúlyozni kell, hogy a Belkyra kezelés megtervezéséhez és pontos beadásához komoly anatómiai tudás és mély(!) szöveti tapasztalat (nem elég bőrgyógyászati, azaz belgyógyászati irányultságú tudás), valamint bizonyos fokú térbeli látásmód és művészeti hozzáállás szükségeltetik, és ezeknek a fentieknek véleményünk szerint egy plasztikai sebészeten lehetnek a legjobban a birtokában. (Nem pl. egy bőrgyógyászaton vagy fogászaton.) A kezelés eredményessége a pontos beadáson és a mindent számbavevő, a páciens egyéni sajátosságait szintetizáló “plasztikai-esztétikai” tervezésen múlik. 

Pataki doktor mellett a doktor úr által megfelelően kiképzett és a beadási technikában járatos orvosok végeznek Belkyra kezelést a Premium Plasztikai Sebészeten.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Amennyiben a páciens ideális alanynak bizonyul a Belkyra injekció beadásához, úgy 15-20 perces injekciós beavatkozásra kell számítania. Ezt az eltüntetni kívánt zsírsejtek mennyiségétől függően addig kell ismételni, amíg ki nem alakul a lehető legesztétikusabb profil. A kezelések között legalább egy hónapnak kell eltelnie, hiszen a végeredmény folyamatosan alakul ki. Van, akinek egy alkalom is elég.

Szakszerű beadás mellett legfeljebb átmeneti duzzanat és enyhe bőrpír léphet fel mellékhatásként. Nem szakszerű beadás mellett tályogok, hosszan tartó gyulladás, és érbe adás esetén érgyulladás is kialakulhat. Belkyrát kizárólag a toka területének kezelésére szabad használni. A Belkyra beadásánál számos beadási trükköt/módszert alkalmazunk, mellyel csökkenteni lehet a komplikációkat, és fokozni az enzim hatását.

Mivel a hatályos törvények szerint ez az injekciós kezelés kifejezetten “esztétikai kezelésnek” minősül, ezért valljuk, hogy egy plasztikai sebészeten tudja megkapni az ezzel kapcsolatos legnagyobb szakértelmet.

Előtte-utána fotók

(Hivatalos előtte-utána fotók a gyártó weboldaláról: mykybella.com)

A Belkyra injekció hivatalos betegtájékoztatója

A Belkyra hatóanyaga a dezoxikólsav. Dezoxikólsavat a szervezet is termel a zsírok megemésztésének elősegítésére.

Ezt a gyógyszert felnőtteknél alkalmazzák az áll alatti (toka területén) lévő zsírszövet kezelésére, ha a zsírszövet jelenléte pszichés problémát jelent a beteg számára.

A hatóanyagot speciális módszerrel beadott injekciók segítségével juttatjuk be közvetlenül a zsírszövetbe, innen az elnevezés: intralipoterápia.

A Belkyra nem humán és nem állati eredetű dezoxikólsavat tartalmaz, amely azonos a természetesen előforduló dezoxikólsavval. A Belkyra‑t injekció formájában adja be a kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember.

Az enzim hatásmechanizmusa

mely fokozatosan kibocsátott, biokompatibilis, felszívódó, zsírbontó dezoxikólsav hatóanyagot tartalmaz. Ez az epesavszármazék természetesen is előfordul a szervezetben. A dezoxikólsav lebontja a zsírsejtek falát, a sejtekben lévő zsírsavak pedig így kiszabadulnak. A test nyirokrendszere elszállítja a felszabadult zsírsavakat a vénás rendszeren keresztül, és azok a májon át választódnak ki.

A beavatkozás után

A Belkyra zsírbontó kezelés után 5 napon át nem végezhető masszázs, a nyakon orvosi kezelés (pl. rádiófrekvenciás kezelés), 3 napig kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, sportolást. Szükség esetén szakaszos hűtés végzendő. Túlzott mimika, mélyre hajolás, a kezelt terület dörzsölése a következő 3 napban kerülendő!Javasolt a megnövelt vízfogyasztás a kezelési kúra során, a szervezet kiválasztó folyamatainak támogatására, illetve a 6. naptól kiegészítő kezelésként a masszázs (szükség esetén nyomásterápia, kompressziós ruha) a nyirokkeringés fokozására. Az injekciózást követően 12 óráig ne használjon semmilyen kozmetikumot a kezelt területen. Ne menjen szaunába, szoláriumba. Ha fájdalomcsillapítást érez szükségesnek kezelés után, akkor paracetamol tartalmú készítményt javasolt alkalmazni (Pl. Panadol 500 mg, Mexalen). Kezelés előtt és a kúra során ne szedjen vérhígító hatású készítményeket, pl. aszpirint.

Gyakoribb és ritka mellékhatások

Nagyon gyakori mellékhatások (10 betegből több mint 1-nél jelentkezhetnek):

Reakciók az injekció beadásának helyén: fájdalom, vizenyő (ödéma) és duzzanat a szövetben, érzékelési problémák: az érzékelés csökkenése vagy hiánya, zsibbadás, bizsergés, szokatlan érzés, kis, helyi, kerek keményedés (csomó) a bőrön, véraláfutás, a szövet ideiglenes megkeményedése vagy megvastagodása, bőrpír, viszketés

Ritkább mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek): reakciók az injekció beadásának helyén: vérzés, kellemetlen érzés,melegségérzet, a bőr elszíneződése, idegsérülés az állkapocs körül, bőrfeszülés, nyelési nehézség, hányinger, fejfájás

Nagyon ritka mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek): szokatlan ízérzékelés, a beszéd nehézsége, reakciók az injekció beadásának helyén: szőrzetvesztés, csalánkiütés, allergiás reakció (túlérzékenység)

Mellékhatások bejelentése: ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Doktor Úr! A tokámmal van problémám, szeretném eltüntetni. 49 éves vagyok, az elmúlt év során közel 25 kilót fogytam, de a toka fiatal korom óta megvan és a fogyással sem változott jelentősen. Doktor Úr mit javasolna? Tokaplasztika? Zsírleszívás? Belkyra? Előre is köszönöm szépen a válaszát. Judit

Tovább a válaszhoz 2020-04-09

Tisztelt Doktor Úr, Kolléganőjével történt megbeszélésünkre hivatkozva csatoltan küldöm a képeket a tokámról. Néhány napja voltam egy klinikán konzultáción Belkyra zsírbontó injekción, ahol 3x 2 ampullát javasoltak a tokám kezelésére. Azonban előtte elküldtek egy nyaki ultrahangra, hogy kiderüljön nem duzzadtak-e a nyálmirigyeim esetleg. Érdeklődni szeretnék, hogy Önnél mennyibe kerülne a fent említett kezelés? Köszönettel, Ágota

Tovább a válaszhoz 2017-04-29

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.