vissza a műtétek,kezelések oldalra

Belső mellfelvarrás

Egy lehetőség a sok közül

A nagy testsúlyváltozás, szülés és szoptatás, genetikai okok vagy az idő múlása miatt megereszkedett, „lógó” mellek helyreállítására aktuális esztétikai állapottól és a páciens kívánalmaitól függően többféle megoldás létezik, amelyek közül személyes konzultáció és vizsgálat során lehet a plasztikai sebésszel közösen dönteni:

1. Enyhe vagy mérsékelt megereszkedés és kis mellek esetén önmagában is elegendő lehet az implantátum beültetése (vagy a sajátzsír-visszatöltéssel történő mellnagyobbítás), hiszen a térfogatpótlásnak köszönhetően feszesebbé válnak a szövetek, egy főleg a mell alsó pólusába volument juttató anatómiai implantátum hatására önmagában is megemelkednek a mellbimbók, korrigálva a lógó, kiüresedett hatást.

2. Leggyakrabban a fenti eset kiegészítésére szolgálhat az ún. „belső felvarrás”, ami precíz technikával az implantátum behelyezésére szolgáló mell alatti redőben ejtett kb. 4 cm-es metszésből vagy a bimbóudvar alsó szélénél ejtett metszésből is megvalósítható. Ez a mellállomány bizonyos keretek közötti, ugyanakkor szintén látványos átrendezését jelenti. A mellizom hártyája felett teret (definiált üreget) képezve, az üreg falai egymáshoz képest eltolhatóak, és a „felshiftelt” pozícióban speciálissal behelyezett varratokkal rögzíthetőek. Ezzel a speciális, új technikával a bimbó 1-2 cm-es megemelését lehet elérni. A belső felvarrást nagyon kevés plasztikai sebész alkalmazza.

3. Közepes vagy súlyos megereszkedésnél, továbbá bizonyos mellfejlődési rendellenességek esetén – pl. tubuláris emlő, más néven „csőmell” – külső (vagyis „klasszikus”) mellfelvarrás lehet indokolt, amely a mellbimbó-bimbóudvar komplexum körbemetszésével és áthelyezésével, valamint vertikális vagy fordított „T” heggel jár. A vertikális heg a bimbóudvartól a mell alatti redőig húzódó függőleges vonalat jelenti, míg a fordított „T” ennek vízszintes kiegészítése a mell alatti redőben. Szerencsére szövetkímélő műtéti technikával és eszközökkel (ultrahangos szikével), illetve megfelelő utókezeléssel igen szép szöveti- és heggyógyulást lehet elérni, mely a bőr természetes színénél csupán egy árnyalattal világosabb cérnavékony vonalat jelent, így ettől a megoldástól sem szabad félnie azoknak a hölgyeknek, akiknek történetesen erre van szükségük.

Mit jelent a belső mellfelvarrás?

Az altatásban végzett műtéti technika abból áll, hogy a bimbóudvar körbemetszése és külső áthelyezése nélkül, a mell alatti redőből történő behatolásból (implantátum egyidejű behelyezésével, vagy anélkül) precízen kivitelezett öltésekkel belülről adunk új formát a szöveteknek, a mellállomány mellizom feletti megemelésével és fixálásával „belülről” felvarrjuk a mellet.

Ez kiegészítve történhet szövetmátrix beültetésével is, amely „belső melltartóként” segít a forma megőrzésében. Mind az implantátum, mind pedig a szövetmátrix alkalmas rá, hogy hosszú távon megelőzze az ismételt megereszkedést, ám az óvintézkedések kiegészítésére ajánlott a posztoperatív melltartó 6 hetes viselése után is következetesen melltartót hordani.

Kinek ideális?

  • Enyhe vagy mérsékelt megereszkedésnél.
  • Megfelelő állapotú (vastagságú és feszességű) bőr és szövetek esetén.

A belső mellfelvarrás előnyei

  • Nincs külső vertikális vagy fordított „T” heg.
  • Biztos belső tartás hosszú távon.
  • Implantátum beültetésével együtt végezzük leggyakrabban, maximalizálva az eredményt, de anélkül is elvégezhető
  • Akár 2-3 cm-rel is feljebb helyezhető a mellbimbó-bimbóudvar komplexum.
  • Korrigálható, optimalizálható a mell alakja.
  • Korrigálható a bimbóudvar formája.

Fotó a beavatkozásról


Mellplasztika infó

Komplex tájékoztató oldal a mellplasztikai beavatkozások leírásával, egyedülálló szószedettel – amely a legfontosabb kifejezések magyarázatát tartalmazza –, illetve nélkülözhetetlen tudnivalókkal a műtét előtti és utáni időszakról.


A plasztikai sebész válaszol

Kedves doktor úr! Kérem olvassa el levelem. Remélem a választ még ha nem is posztolják ki, hiszen majd olvasni fogja nem vagyok egy szilikonreklám. Mara vagyok ,43 éves . 24 évesen döntöttem úgy, hogy a mellnagyobbítást választom. Akkor is fontos volt az egészségem, és a legjobb minőségű kohezív géllel töltött implantátumot választottam. Kár ezt már latolgatni, hogy mit mondott az orvos és én mit fogtam fel ,mert sajnos total úgy emlékszem hogy azt mondta nekem,hogy ez a műtét egy életre szól, és nem kell cserélni az impit. Természetesen 15 év után már nem volt szép , az egyik zsugorodni kezdett,így cserélni kellett. Orvost váltottam mert nem akartam b kosárnál nagyobbat,és sajnos az első orvosom azt eröltette hogy nagyobb legyen. Orvosváltással is műtétem jól sikerült. Nem lett nagyobb, és nem lóg ,szerencsém van(az olvasottak után) be is fogadta a szervezetem, van egy kis rippling, de el tudom fogadni 😊. Viszont ami nagyon foglalkoztat mostanában, hogy mi vár rám e tekintetben a hátralévő életemben, hiszen fiatalon,amikor még elvileg regenerálódnak a sejtjeink…még így is 15 évet bírt akkor most hogyan fogunk kinézni 70 évesen? Erre sajnos azt mondta nekem az első orvosom hogy azok a hölgyek akik mellet nagyobbítatnak erre nem szoktak gondolni. Bocsánatot kérek , de kivétel vagyok és szerintem még bőven vannak társaim. Lehet ítélkezni hogy hiúságunk áldozatává válunk. Nem vagyunk sem szentek sem angyalok. De a legjobbat szeretném kihozni a helyzetből ha már megcsináltam magamnak a problémát. Ha a legjobb esetben 20 évet bír az implantátumom,akkor 54 éves leszek amikor következne a műtét(jobb esetben ha ráverünk még pár évet, de 60 évesnél tovább biztosan nem húzom) Sajnos az én orvosom idősebb korban van ,javában nyugdíjas lesz. Mindenképp másik orvost kell majd keresnem. Ezért is írok. Az ön oldala nagyon bizalom ébresztő😊. 100% -os a döntésem , hogy nem tetetnék be a régi implantátum helyére újat. Ha csak valami nagyon meggyőző érvet olvasnék, vagy találkoznék olyannak aki idősen is teljes, és nő implantátummal együtt. Mert ilyet nem nagyon lát az ember a neten sem sehol, csak a nevetségesebb nem követendő példákat. Nem nagyon találtam implantátum eltávolításával kapcsolatban írásokat, de valami azt sejteti, hogy ez kockázatos, és talán nagyobb műtét, nehezebben gyógyul mint a mellnagyobbítás. Itt jön a kérdés: Ha ez nagy műtét, akkor nem érdemesebb-e fiatalabban elvégeztetni. Lehet jobb ha nem várja meg az ember a muszály kategóriát. A szervezet regenerálódása szempontjából nem szerencsésebb-e? Hiszem hogy sok egészségére igényes nő hozza majd meg ezt a döntést. Hiszen rengeteg nő tetet be implantátumot, és ez a korosztály még fiatal. Ez probléma 20 év múlva beérik sajnos. Évekkel érik a személyiség és háttérbe szorul a külsőség. valamint félő hogy 70-80 éves korban régen műtött implantátumos mell nem túl esztétikus.(biztosan vannak kivételek én tiszteletben tartom a más döntését) Kor csak egy szám. Én unokáját pátyolgató egészséges nagymama kort álmodtam meg magamnak.Nem szeretnék 70 évesen mellplasztika elött állni (már ha az altatást engedné az egsézségem) . Én csak próbálom ezt az egészet reálisan látni. UI.: Tudja mi a fura Doktor úr? Megműtettem a melleim, mert nem tudtam akkor elfogadni hogy kicsike, azt gondoltam minden pasi azt vislatja hogy nincs, és sajnos csak ennek hiányát láttam a tükörben. Szépek lettek műtét után, de soha nem éreztem magaménak. Ha az idézőjeles szépségemre gondolok,hogy mi lehet vonzó rajtam,,a mellem eszembe sem jut . Soha nem lett éke a testemnek. most meg szinte csupán egy probéma forrása. De nyilván ha nem is a méret a lényeg, az ember szeretne egy elviselhető látványt a tükörben látni. -volt már ilyen kérés? implantátum végleges eltávolítása?mi a tapasztalat? Talán felvarással még viselhető látványt is lehet elérni,még ha nagyon aprócska mellekről van is szó.. Ha erre kerül a sor számít hogy az implantátum mennyi idős (problémamentes implantáumról van szó) 10-15, vagy akár várjam meg a 25 évet ha nincs gond? eltávolítás szempontjából számít az utolsó műtét után eltelt idő? Az ön munkája gyönyörű, főleg amikor valóban boldogságot okoz hölgyeknek, és álmokat vált valóra. Az én kérésem, kérdésem nincs ilyen felemelő. És biztosan nem is motiváló, hiszen szépíteni hivatott a hölgyeket. De aki így gondolkodik mint én, az ugyanúgy visszakapja önmagát a műtét által. És talán nem kisebb kihívás ez sem mint egy mellnagyobbítás. És higgye el ,ugyanolyan hálás lennék ,mint aki nagy mellekre vágyik. A problémám nem tűzoltás, és nem is sürgős 😊 .A legnagyobb tisztelettel várom a választ , és reális gondolatot a témáról. Köszönöm hogy elolvasott.! M.

Tovább a válaszhoz 2018-06-26

Kedves Doktor úr! 18 éve egy kerek, alanyony profilú, 280 köbcentis impantátumot rakattam be, mely közvetlenül mirigy alá került. 18 éven keresztül semmilyen panaszom nem volt vele, ezt követően az állomány megfogyatkozott mellem kicsit megkeményedett így másfél évvel ezelőtt egy másik - külföldi - plasztikai sebésznél (az első meghalt) megtörtént a csere, aki egy Mentor típusú 500 cc anatómiai) betétet helyezett be, ugyanúgy izom fölé. A műtét előtt ugyan kiderült, hogy előrehaladott tokzsugordásom van, mégis ugyanabba a tokba kerül be az új implantátum. Lehet ez? Nem lett szép anatómiai csepp formája, deformáltnak érzem, sőt a barátnőim is annak látják. Kidomborodik az implantátum felső széle is. Pénteken visszamentem a plasztikai sebészemhez a kontrollra és elmondtam Neki a problémámat, az idegentest érzést, a nyomást, a fájdalmat, illetve azt is jeleztem, hogy az UH kezdődő tokzsugorodást és többszörös gyűrődést mutat. Megvizsgált (ami szintén fájt), majd közölte, hogy nincs ezzel a mellel semmi gond, teljesen szép, el fog múlni a fájdalom és a formája is kialakul, csak várjak még, illetve innentől ne hordjak melltartót, hogy megereszkedjen és ívesebb legyen az alja... (Egyébként a műtét után már másnap lekerült a kötés, sportmelltartóban jöttem haza, amit aztán 6 hétig hordtam, majd a doki tanácsára elhagytam) Kérdeztem, mégis meddig várjak és mi van, ha nem fog változni semmi?!?! Erre azt felelte, ha fél év alatt sem változik semmi, akkor kicseréli az implantot egy kisebbre(?!?!?!?) Nem értem, h miért kéne kisebbre, mikor pont Ő beszélt rá erre a méretre, azt mondta, ha magasabb profilút választunk, akkor jobban fog érvényesülni az anatómiai forma... (Izom alatt biztosan érvényesült is volna, de sajnos ez mirigy alá került) Azt reméltem szép, természetes hatású, telt melleim lesznek! Szóval az orvosom mindent kimagyarázott és gyakorlatilag lerázott, hárította magáról a felelősséget. Engem ez nagyon bánt, mert én nem hiszem, h ez a mell valaha is jobb lesz, a fájdalom sem akar múlni és a formája is szinte hónapról-hónapra egyre csak torzul. Ha nem gond, akkor csatolnám a műtétem zárójelentését és a néhány napja készült UH vizsgálat eredményét, illetve mellékelek a mellemről néhány fotót is, szeretném, ha Pataki doktor ezeket szemrevételezné, nagyon kiváncsi lennék a véleményére! Én ezt nem szeretném ennyiben hagyni, mert tudom és érzem, hogy valami nagyon nem OK a bal mellemmel! Ön szerint ilyen esetben mit lehet tenni? Egy MR felvételt érdemes lenne csináltatnom, az látja jól, hogy milyen stádiumban van a zsugorodás? Ha bebizonyosodik a Baker III., a cserét teljes körűen állja a Mentor cég? Ha igen, akkor választhatok másik orvost, vagy ugyanazzal kell helyrehozatnom? Köszönöm szépen a gyors választ! Szeretnék elmenni Önökhöz konzultációra. Tisztelettel, Natália

Tovább a válaszhoz 2018-05-18

Kedves Doktor úr! Az alabbiak miatt kerestem telefonon. Az én műtétemmel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének. A konzultáció óta volt alkalmam áttanulmányozni az ajánlatban szereplő implantátumoktól az interneten lelérhető információkat. Nekem a Polytech márka szimpatikusabb, mint a Natrelle. Ami az utóbbi mellett szól, hogy, azonos szélesség mellett kisebbek a köbcenti méretek, így a melleim közelítését talán meg lehetne oldani kisebb súlyú implantátummal. Illetve azt olvastam, hogy puhább tapintásúak, ez megfelel a valóságnak? Visszatérve a Polytech implantátumhoz, nagyon felkeltette az érdeklődésemet a 2 különböző gél töltött Diagon/Gel 4TwoAR POLYtxt® típus, mivel ez push-up hatást ad és jobban tartja a szöveteket. Viszont összehasonlítva a POLYtxt méretekkel azt láttam, hogy a görbülete lényegesen nagyobb. Esteleg ezzel többet lehetne így emelni a mellemen? Reménykedem, hogy a felvarrás mértéket is lehetne így csökkenteni vagy eseteleg elegendő lenne a belső felvarrás? Azzal, hogy a görbület nagyobb, illetve a töltet dual gél pontosan milyen hatást lehet elérni? Replicon POLYtxt: 350cc 12.0cm 5.1cm 12.0cm 6.7cm 395cc 12.5cm 5.3cm 12.5cm 6.9cm Replicon® Microthane® High Projection Silicone Gel HP 350cc 12.3cm 5.3cm 12.3cm 7.1cm Polytech Diagon/Gel 4TwoAR POLYtxt® HP/M Silicone Gel Round base. Anatomical profile. High projection. 345cc 12.4cm 5.0cm 12.4cm 9.6cm DiagonGel® 4TwoAR Microthane® Anatomical | Round 345cc 12.4cm 5.0cm 12.4cm 9.6cm B-Lite könnyített implantátum formára ugyan olyan tartós, mint a sima kohezív géllel töltött implantátum? Még egy kérdés merült fel bennem. Amennyiben bimbó áthelyezésre kerül sor függőleges vágással kombinálva, az implantátum behelyezhető ebből a vágásból vagy az áthajlási redőnél ejtett metszésből történik a behelyezés? Köszönöm! Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Kitti

Tovább a válaszhoz 2018-05-01

Kedves Doktor Úr! 39 évesen úgy alakult az életem, hogy egyedül maradtam, ismét beléptem a párkeresők sorába. Igyekszem a legjobb formámat kihozni, ami többé-kevésbé már meg is van, azonban a sport és a fogyás nem tett jót a melleimnek. Első elhatározásom az volt, hogy az implantátumos mellnagyobbítást választom az önbizalmam növelése érdekében. Azonban még nem szültem, és ez visszatart ettől. Sok rosszat is olvasni erről, továbbá több barátnőm is most szült körülöttem, és a mellük a szoptatástól begyulladt, eldeformálódott - ezt az állapotot nem tudom összeegyeztetni egy implantátum bentlétével. Ráadásul, ha az égiek is úgy akarják, egy-két éven belül szülni szeretnék, ami szintén kizárja az implantátumot. Ezért nagyon sokat olvastam a saját testzsíros mellfeltöltésről. Én úgy gondolom, hogy ez lehetne egy átmeneti megoldás arra, hogy maradéktalanul jól érezzem magam a bőrömben - ami ugye társkeresésnél nem hátrány. Később pedig, ha már lesz gyermekem, az implantátum még mindig választható opció lesz. Szerintem alkalmas alany lennék, mivel alapból a kismellű, széles csípőjü, kerek popsijú típusba tartozom - és bár most fogytam, azért akadna mit "áthelyezni" (176cm/64kg). Mi a véleménye? Jó opció lehet ez számomra? VAlóban jobb a korábbiakhoz képest a saját zsírral való feltöltés statisztikája? Válaszát előre is köszönöm! Dóra

Tovább a válaszhoz 2018-04-25

Kedves Doktor Úr és Csapata! Itthon és külföldön táncoslány vagyok, a testemből "élek". Mellette tanulok. Vékony de sportos testalkatom van. Eldöntöttem, hogy hamarosan mellnagyobbításon esek át. Gyors és olcsó megoldásra lenne sajnos szükségem. Drágának találom a Budapesti plasztikai sebészek árait is és a vidékiekét is és külföldön a határ mellett találtam egy olcsóbb klinikát, ahol olcsó árakat kínálnak, bár nem amerikai és nem német implantátumot adnak. Ajánlja-e Ön ezt a lehetőséget? Állítólag a neten is ki lehet választani az implantátum méretét és az egyik, vagy a másik orvos műt meg (kicsit beszélnek magyarul), ezt nem mindig lehet előre tudni. Négy méret közül lehet választani. A honlapjukon szép képek vannak! Ha Önökhöz mennék, lehet-e kedvezményesen végezni nálam műtétet? Miért van ilyen nagy különbség a plasztikai sebészek árai között? Lehet-e részletekkel fizetni? Én gyorsan át szeretnék esni a műtéten és a legjobb megoldást keresem. Kérem segítsenek ! Menjek külföldi orvoshoz? Végül pedig szeretém megkérni doktor urat, hogy kivételesen (tudom, hogy ilyet ritkán vállal) küldött kép alapján elemezze testemet és adjon tanácsot, hogy milyen implantátumot válasszak!? Küldhetek mintát? Természetes, de nagy melleket szeretnék. Köszönöm szépen válaszát ! Bernadette

Tovább a válaszhoz 2018-02-24

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy csak félhold alakú legminimálisabb mellfelvarrás kb. milyen költséggel jár, jelenleg a mellem mérete A-s jóindulattal 75B, de már az sem az igazi. Fogyás következtében történt, viszont én magam nagyobb műtétbe nem egyeznék bele. Ez elképzelhető ebben a formában: Előre is köszönöm a választ! Már másik orvossal megnézettem, ő nem csak a félhold alakút, akarta elvégezni, nekem viszont ez nem tetszik. Üdvözlettel, Beatrix

Tovább a válaszhoz 2017-06-22

Tisztelt Doktor úr! A kérdésem és ezt persze inkább a konzultáción is megbeszélhetjük, hogy bár az Ön által a honlapon sokszor javasolt anatómiai polyurethane implantátumoknak nagyon sok előnyük van és ezeket nehezebb is a sebésznek berakniuk, én inkább a lehető legpuhább, szilikon, kerek implantátumot választanám, több okból is - főleg azért mert az anatómiai polyurethén implantátumot sokkal keményebbnek érzik azok akik mindkettőt viselték bár esztétikailag jobban tetszik nekem, de az nem hogy javarészt egy helyben maradnak és kevesebbet mozognak. Az én tubuláris melleimen is lehetne puhább, kerek szillikon implantátummal természetes hatást elérni? A mérettel kapcsolatban nincsenek nagy elvárásaim, fontosabb hogy természetesnek tűnjenek a melleim, valamint a tubularitás meg legyen oldva és normálisan nézzenek ki, mint az hogy mekkorák lesznek. Küldöm a képeket és válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Diána

Tovább a válaszhoz 2017-04-17

Kedves Doktor Úr! Ezúton röviden leírnám kicsit részletesebben a problémámat: Fő problémám nem a melleim méretéből, hanem inkább állagukból, elhelyezkedésükből, feszességük hiányából fakad. A döntésemben, miszerint meg szeretném műttetni magam a kitűzött időpontban, 100%-ig biztos vagyok. A melleimmel való elégedetlenség rengeteg gátlást szült bennem. Abban, hogy Pataki Doktor Úr számomra az ideális plasztikai sebész, úgyszintén biztos vagyok. Amiben viszont nem vagyok biztos, az a beavatkozás fajtája. Nyilván erről a konzultáción részleteiben beszélünk majd, de mivel a konzultációt pár nap elteltével követi az operáció, szeretnék egy hozzávetőleges képet adni az elképzelésemről. Tehát a kívánságom feszesebb, magasabban elhelyezkedő mellek lennének. Jelenleg úgymond 'hiányzik' a dekoltázsom. Azt szeretném, ha a mell felső részében is lenne töltőanyag, nem pedig csak 'üres' bőr, mint ahogyan azt jelenleg érzem. Ha ehhez implantátum behelyezése is szükséges, (attól függetlenül, hogy nem a mellnagyobbítás az elsődleges cél) az sincs ellenemre, mint ahogyan az ezzel járó mell növekedés sem. Tehát, ha az általam áhított mellek eléréséhez implantátum behelyezését javasolja a Doktor Úr, azzal teljesen egyetértek, elfogadom. Amit nem szeretnék, az az, ha a testemhez képest aránytalanul nagy melleim lennének. Amiben még biztos vagyok, hogy a mell 'visszatöltését' nem saját zsírral való feltöltéssel szeretném elérni. Rengeteget olvastam és érdeklődtem a témában, mégis a Doktor Úr segítségét szeretném kérni a konzultáció alkalmával a beavatkozás módját illetően. Nem azért mert nem vagyok biztos a döntésemben, csak nem tudom, hogy esetemben milyen eljárással lehet a legszebb eredményt elérni.Rá szeretném bízni magam a Doktor Úrra, hiszek benne, hogy ő biztosan a legkedvezőbb megoldást nyújtja majd számomra. A megbeszéltek szerint küldöm a mellemben lévő csomó vizsgálatakor felvett leleteket, az UH vizsgálatokon készült képeket, továbbá a mellfelvarrás szükségességének megállapítását segítő képeket. Amennyiben a Doktor Úrnak sikerül megállapítania, hogy milyen beavatkozásra van szükség, nagyon megköszönném, ha megírná. Őszinte tisztelettel: Kervkovics Sarolta

Tovább a válaszhoz 2016-05-31

Tisztelt Doktor Úr! 25 éves nő vagyok. 17 éves korom körül volt egy hirtelen súlygyarapodásom (20 kg), amit kb 3-4 évig hordoztam, majd elég gyorsan le is adtam. Sajnos a melleim nem bírták követni a tempót, amit azóta is nehezen tudok elfogadni, emellett kényelmetlen érzete is van. Hátralévő fiatalságomat szeretném kerek, telt idomokkal tölteni, ahogyan annak lennie kell. Tehát mellfelvarráson gondolkodom, illetve szeretnék időpontot kérni konzultációra. Ám ezelőtt lenne pár kérdésem. Körülbelül 1,5-2 éve találtak 2 fibrómát a bal mellemben a bal alsó régióban. Ez kontraindikálja a műtétet? A másik kérdésem: láttam az oldalon, hogy nem szeret árat mondani, mivel mindenkinek egyénre szabott. Mégis, egy felső határt tudna mondani? Sajnos vannak korlátaim, és jó lenne tudni, esetleg mennyit kéne még a meglévőhöz kuporgatni a konzultációig. Köszönettel, Csilla

Tovább a válaszhoz 2016-01-15

Tisztelt Doktor úr! 2 szülés és 4 évig tartó folyamatos szoptatás után megereszkedtek a melleim, és bőrfelesleg van rajtuk, főként a jobb mellen, mert az jobban igénybe volt véve. Bár nem vészes a megereszkedés mértéke, de emiatt nagy eltérés is van a két mell között.Érdeklődnék, hogy árban hogyan néz ki egy ilyen mellfelvarrás, mi tartozik az árba, van-e más plusz költség. Szoptatás időszak vége után mennyi idő múlva lehet a műtétet elvégezni? Ha később vállalnék még gyermeket, annak a szoptatását befolyásolhatja ez a műtét valamilyen módon? Válaszát köszönettel várom! Viki

Tovább a válaszhoz 2015-11-18

Tisztelt Pataki Doktor Úr! Küldök néhány fotót a mellemről, de sajnos ezek nagyméretű fájlok és > egyszerre csak egy darabot lehet elküldeni. Ezen kívül küldök egy interneten talált fényképet arról, milyen eredményt szeretnék. A melleim sajnos már tinédzserkorom óta lógósak, szétállóak, annak ellenére, hogy nem nagyok. A két szoptatás után a helyzet még rosszabb lett. A melltartóválasztás nagyon nehéz, mert ahhoz, hogy az valóban " tartó" funkciót töltsön be, viszonylag szoros, merevítős, szivacsos modellt kell választanom, ami rendkívül kényelmetlen. Ezen kívül mivel a gyomrom gyakran felfújódik, a melltartó viselése szinte fájdalmat okoz a nap végére. Szeretnék nagyobb méretű, nem szétálló, nem lógó, de természetes hatású melleket és azt, hogy akár melltartó sem legyen szükséges ( nyilán ruházat függvényében). Tájékozódtam kicsit az internetes honlapokon és azt gondolom, hogy a mellfelvarrással egyidejüleg kerek, érdesített felületű, enyhén domború, izom alá ültetetett szilikonnal töltött implantátumot szeretnék. Ez csak az én laikusként mondott kívánságom, nyilván a szakember véleménye a döntő. Természetesen a műtétre már jó ideje komolyan elszántam magam és tájékozódtam, de nem tudom, hogy elég felkészült vagyok-e a műtétre. Örülnék, ha a látott fotók alapján és a "kívánságom " alapján kaphatnék véleményt és árajánlatot. Üdvözlettel: Berta

Tovább a válaszhoz 2014-06-26


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.