fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Botox ránctalanítás

Mire jó a botox?

A ráncfeltöltő anyagok (pl. hialuronsav) alkalmazása mellett a botox kezelés nagyon népszerű ránctalanító módszer.

A ráncokat létrehozó erős izmok inaktiválását érjük el az adott ráncokat okozó izomcsoportot időlegesen hatástalanító Botulinum toxin segítségével. Így a felettük lévő bőr kisimul, a ráncok mérséklődnek, vagy adott esetben megszűnnek.

A hatás a beadott botox lassú lebomlásáig tart, ez kb. 4-6 hónapot jelent. A kezelés ismétlése esetén az adott izom, izomcsoport lassan elveszti eredeti összehúzódó képességét, és egyre kevesebb hatóanyagra lesz szükség, esetleg már semennyi sem kell belőle.

Milyen ráncok tüntethetőek el a botox segítségével?

Általánosságban elmondható, hogy míg a feltöltőanyagok a statikus (állandóan jelen lévő) ráncok kezelésére ideálisak, a botox legfőképpen a dinamikus (izommozgással összefüggő) ráncok kezelésére a legjobb. A mély, úgynevezett dinamikus ráncokat az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hozzák létre. Ezek a mimikai izmok mindig ugyanott gyűrik meg bőrünket, és idővel mély karakter-ráncokat alakítanak ki arcunkon. Ilyenek a homlokbarázdák, a szem körül a szarkalábak és a száj körüli ráncok is.

Botoxot leggyakrabban a homlok és a szem melletti szarkalábak területére adunk, mert az arc mimikáját itt befolyásolja a legkevésbé. Természetesen lehet más arcterületre is adni. Így a lehúzódó szájszeglet megemelésére (marionett–ránc részleges kezelésére), vagy a széles mosoly esetén az íny megjelenésének elkerülésére (gummy smile) is használatos.

Az arcon a kor előrehaladtával a ráncok kialakulását részben a bőr rugalmas rostjainak csökkenése és a bőr alatti kötőszövet, zsírszövet petyhüdtsége okozza.

Milyen készítmények vannak?

A Botulinum toxin több készítménye elérhető. A „Botox” néven ismert injekció a Clostridium Botulinum “A” típusú baktérium által termelt neurotoxin (idegméreg) tisztított és hőkezelt hatóanyaga. Pontosan a megfelelő mimikai izomba és megfelelő mennyiségben beadva 4-6 hónapos átmeneti időre gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmokat.

Vistabel:kifejezetten esztétikai ránctalanításhoz kifejlesztett készítmény. Nagy molekulasúlyú vivőanyaga miatt a legkisebb mimikai izmokban is megmarad anélkül, hogy elvándorolna. A Vistabel nagyon vékony tűvel igen pontosan adagolható. Plasztikai sebészek ezt használják leggyakrabban.

Bocotoure: szintén kifejezetten esztétikai ránctalanításhoz fejlesztett rendkívül tiszta, nagyon hatékony készítmény.

Dysport: kis molekulasúlyú vivőanyaga miatt egy szúrással nagyobb területek gátlására alkalmas. Kifejezetten jó hónalji izzadás gátlásakor.

Xeomin: egyéb orvosi indikációra fejlesztett hatékony készítmény.

A kezelés után néhány nappal már látványosan kisimulnak a mély karakteres ráncok is. Kiemelkedően jó hatást tudunk elérni a homlok, az orrnyereg, a szemöldök közti ráncok és a szem körüli szarkalábak ráncainak kezelésével. Eltűnik a mérges tekintet, szemünk kinyílik. A szájzug lefelé görbülő vonala is vonzóan mosolygóssá válik, ha csak a lefelé húzó kis mimikai izom mozgását gátolja a botox.

Az izomműködés gátlása csak átmeneti, a botox hatása 4-6 hónap múlva általában megszűnik. A többször megismételt, folyamatos kezelés hatására viszont egyes mimikai izmok részlegesen sorvadnak, egyre hosszabban és erőtlenebbül húzódnak össze; így a kezelés eredménye egyes területeken fokozatosan tartósabbá válik. A megfelelő időben kezdett botox kezelés jól kiegészíti és számos esetben hosszú ideig elhalaszthatja egyes plasztikai műtétek szükségességét (Pl.: homlokplasztika, szemhéjplasztika, arcplasztika.)

Mezobotox: újabb technika az arc fiatalítására

A mezobotox a legújabb technika az arc fiatalítására és a finom ráncok elsimítására. Ennél a botoxot nem az izomba adjuk, hanem a bőr legfelsőbb rétegeibe, érintetlenül hagyva a bőr alatt fekvő izomréteget. Ebben az esetben a botox koncentrációja is változik, a szokásos koncentrációnál 5-10-szer higítottabb formát használunk a finom ráncok elsimítására. Az egész arcot kezelve feszesítő, emelő hatást érhetünk el.

A kezelést érdemes kombinálni a hagyományosan alkalmazott botox kezeléssel, hogy a mély homlokráncoktól és a szarkalábaktól is megszabaduljunk. Emellett kombinálhatjuk ráncfeltöltéssel is. A hatás kb. 2-3 hónapig tart. A beavatkozás nem fájdalmas, mert előtte helyi érzéstelenítő krémet teszünk fel a kezelendő területre. A kezelés után jéggel hűtjük a bőrt.

A mezobotox kezeléssel nem blokkoljuk le a mimikai izmokat, teljesen természetes hatást érünk el. Nem kell a munkából kimaradni, ez egy ún. (amerikai mintára: lunchtime procedure) ebédidős kezelés, tehát akár ebédidőben is kiugorhat erre a fiatalító kezelésre, mert a beavatkozás után azonnal visszamehet dolgozni. A botox hatással van a faggyúmirigyekre, az erekre és a bőr textúrájára is. A mezobotox kezeléssel nemcsak a vékony ráncok simulnak ki, hanem csökken a pórusok mérete és a faggyútermelés is, továbbá a bőr sokkal simább lesz.

Alkalmazási területei: a homlok vékony ráncai, a szem alatti ráncok, az orr-ajak redő, a legörbülő szájzug, a nyakon lévő ráncok, a dekoltázs és a kéz. Igény szerint testkezelésekre is használható (megereszkedett fenék, ráncos bőr a térd felett), sőt elvileg bárhol, ahol feszesebb bőrt akarunk.

Megfelelő szakképesítéssel rendelkező orvos (plasztikai sebész) kezében a mezobotox biztonságos esztétikai beavatkozás.


Az EQUAM (European Comittee on Quality Assurance and Medical Devices in Plastic Surgery) 2000-ben deklarálta, hogy a Botulinum Toxin (Botox)

1.  Szélesen alkalmazott esztétikai célból mind sebészi módszerek helyett, mind azokkal kombinálva.

2. Az EQUAM elfogadva a jelenlegi klinikai adatokat, megerősítette, hogy a Botulinum Toxin biztonságosan alkalmazható az esztétikai plasztikai sebészetben.

Különleges ránckezelés botoxszal – interjú dr. Pataki Gergellyel

A botox kezelés az egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozás, mégis sok rosszat hallani róla, elrettentő példa is számos akad. Pedig ez az anyag varázsszerré változik a hozzáértő plasztikai sebész kezében. A leggyakoribb tévhitekről és a botox pozitív hatásairól dr. Pataki Gergely plasztikai sebész rántja le a leplet.

1. tévhit: A botox minden ráncot kisimít.

Nem igaz. A botulinum toxin, vagyis a botox leginkább a dinamikus (izommozgással összefüggő) ráncok kezelésére alkalmazható, amelyeket az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hoznak létre. Mivel a mimikai izmok mindig ugyanazon a helyen mozgatják-gyűrik meg a bőrt, idővel kialakulnak a mélyebb, ún. karakterráncok, mint például a jellegzetes homlok barázda, a szem körüli „nevető” ráncok, szarkalábak vagy a száj és orrnyereg körüli, valamint a nyakon előemelkedő redők.

2. tévhit: A botox tüneti kezelés.

Nem igaz. A botox ránctalanító kezelés lényege, hogy a mimikai izmok működésének korlátozásával megakadályozza a ráncképződést, illetve a ráncok látványos mélyülését, így a bőr kisimul, a ráncok mérséklődnek, vagy teljesen el is tűnnek, mellyel elkerülhető vagy késleltethető egy műtéti eljárás. A botox tehát oki terápia, nem tüneti kezelés.

3. tévhit: A botox hatása 2-3 évig tart.

Nem igaz. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy 4-6 hónap után szokott felmerülni az újabb beavatkozás szükségessége. A botox kezelést követően tapasztalni fogja, hogy ráncai halványodnak, a kezelt területen kisimul a bőrük, ezáltal arcunk biológiai életkorához képest megfiatalodik.

Tapasztalataim alapján, az ismételt botox kezelések hatása még hosszabb ideig tart, mint tartott az első kezelés alkalmával, ugyanis amíg sima a bőr, vagyis nem képződik naponta több ezer új ránc, addig a ránc alatti szövet regenerálódik, újratermelődnek a bőr rugalmasságáért felelős kötőszövet. A kezelt területen az izmok fokozatosan elveszítik összehúzódó képességüket, így a kívánt eredmény fenntartásához a jövőben egyre ritkábban lesz szüksége botox kezelésre.

4. tévhit: A kezelés kellemetlen.

Nem igaz. Tekintettel arra, hogy injekciós tűvel juttatjuk be az oldatot, a műtéti kényelmetlenség minimális, és csak pár másodpercig tart. Rögtön utána nyugodtan elhagyhatja a rendelőt. A botox kezelés előtt kivizsgálás nem szükséges, és a beavatkozás érzéstelenítést sem igényel.

5. tévhit: A botoxtól arcunk maszkszerűen merevvé válik.

Nem igaz. Ha pontosan a megfelelő izomba és a megfelelő mennyiségben adják be, csak a ráncokért felelős izomcsoportokat hatástalanítja. A mindennapi mimikában ezek az izmok nem játszanak szerepet, nem adnak információt, tehát nem kell attól tartani, hogy arcunk kifejezéstelenné válik. Ha hozzáértő szakember végzi a beavatkozást, elkerülhető a hatóanyag „elvándorlása” és más izomba való bejutása.

6. tévhit: Mindegy, hogy milyen orvos adja be az injekciót.

Nem igaz. Az optimális eredmény elérése érdekében, hogy ráncaink kisimítása mellett megőrizhessük természetes arckifejezésünket, nagyon fontos, hogy megfelelő szakemberhez forduljunk. A plasztikai sebészek éveken át tanulják az arc anatómiáját és beavatkozások százai során gyakorolják azokat a technikákat, amelyek garantálják, hogy a hatóanyag pontosan arra a helyre és olyan mélységbe jusson, ahol a legjobb hatást fejti ki.

7. tévhit: A botox csak az idősebbeknek való.

Nem igaz. Sőt, a megfelelő időben elkezdett botox kezelés évekkel elodázhatja, vagy akár szükségtelenné is teheti a nagyobb esztétikai beavatkozásokat, mint például az arc-, homlok-, vagy szemhéjplasztika, ráncfeltöltés. A rendszeresen ismételt kezelések hatására a mimikai izmok egyre erőtlenebbül húzódnak össze, egyre tovább lesz ránctalan a terület. Nyugaton a 30 as évek kezdetén lévőknél és gyakran alkalmazott eljárás.

8. tévhit: A botox veszélyes és mellékhatása van a kezelésnek.

Nem igaz. A botox az egyik legbiztonságosabb, leggyakrabban alkalmazott esztétikai-plasztikai sebészeti kezelés. Nincs ismert maradandó mellékhatás a kezelést követően és a komplikációk nagyon ritkák, és szinte kizárólag a nem plasztikai sebész által végzett beavatkozás során merülnek fel.

9. tévhit: A botox a statikus (maradandó) ráncokra is elegendő terápia.

Nem igaz. A statikus, vagyis nem izommozgással összefüggő ráncokra a felszívódó töltőanyaggal (hialuronsavval) történő kezelés a legkorszerűbb.

+ 3 tény, amit még nem tudott a botoxról

1. Migrén ellen is hatásos

Pozitív mellékhatásként fedezték fel, hogy mivel a botox blokkolja az ingerületátvitelt, azaz az izmok összehúzódását, így a migrént kiváltó artériás görcsöket is képes megakadályozni. Ha a ránctalanítandó terület egybeesik azzal a ponttal, ahol a fejfájás jelentkezni szokott, a kezelés hatására a panaszok szünetelhetnek.

2. Megszüntethető vele az izzadás

Ha nagyobb terület gátlására alkalmas botoxot fecskendeznek a fokozott izzadásra hajlamos területekbe, mint a hónalj, tenyér vagy talp, akkor 6-8 hónapra megszabadulhatunk ettől a rendkívül kellemetlen jelenségtől is.

3. Létezik már mezobotox eljárás is

Újdonság a mezobotox, amely a finomabb ráncok kisimítására és az egész arc megfiatalítására, feszesítésére alkalmas technika. Ebben az esetben a szokásosnál hígabb botoxot nem a mimikai izmokba, hanem a bőr legfelsőbb rétegeibe fecskendezik. Teljesen természetes hatású, az arc megemelkedése mellett a pórusok mérete és a faggyútermelés csökken, a bőr sokkal simább lesz. Kombinálható hagyományos botox kezelésesel és ráncfeltöltéssel is, alkalmazható a nyakon, dekoltázson, kézfejen, vagy akár a test más területein is. Akár ebédidőben is elvégezhető beavatkozás, hatása 2-3 hónapig tart.

(Forrás: EKCS, OrvosNet)

Dr. Pataki Gergely kutatásai a botox témakörében

Pataki doktor megfigyelései alapján a teljesen egyénre szabott botox terápia hasznosságára lehet következtetni, melynek során nem kerül teljesen kiiktatásra az összes izommozgás az arcon. Ennek eredményeképpen teljesen természetes a hatás és az individuális (karakterisztikus) vonások nem változnak meg. A botox pihenteti az arcizmok egy részét, a felettük lévő bőr és kötőszövet közben regenerálódhat.

Pataki doktor az elmúlt években számos tudományos kutatást végzett. A botox előtti és utáni arcvizsgálatot az úgynevezett tremorometria módszerével végezte.

Az alábbiakban néhány érdekes ábrarészlet a botulinum toxinnal kezelt páciensről a glabella (a két szemöldök közötti terület) területéről készített 38 és 42 markeres felvételek elemzéséből. A fejmozgások kivonása után, csak az arcizmok mozgásai szerepelnek a grafikonokon.

Ábrák

(Az ábrák és a következtetések dr. Pataki Gergely kutatási munkája és szellemi tulajdona.)

Elmozdulások

Fej kivonva

Glabella

Gyorsulások

Homlok ráncolás

Hunyorgás

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Címzett! Júlia vagyok, 42 éves, arcbőrömön szeretnék fiatalítást. Elsősorban a pattanásaim/aknéim nyomait szeretném eltüntetni. Ehhez lenne szükségem információkra. Az önök rendelőjében hogyan lehet efelől személyes információt kapni? Mennyibe kerül egy első konzultáció? Kérdésem, hogy a kémiai hámlasztást lehet-e télen kezdeni vagy ezt is tavasszal érdemes? Illetve kérdésem az is, hogy az arcplasztika és a kémiai hámlasztás kizárják-e egymást? Illetve ha mindkettőre szükség van, milyen sorrendben érdemes? És ezeknek megközelítőleg mennyi az ára? Jómagam elsősorban kémiai hámlasztásban gondolkodom. Nagyon zavar engem és - a mások reakcióit látva - másokat is zavar a bőrömön az aknék, hegek nyoma. A gondom ráadásul az, hogy jelenleg is vannak aknék az arcomon. Köszönettel, Júlia

Tovább a válaszhoz 2016-12-28

Tisztelt Doktor Úr! A kerdesem az hogy tunetmentes Hashimoto pajzsmirigy-alulmukodessel milyen rancfeltoltes megengedett? Mar kezdek elkeseredni, mivel azt hallottam eddig hogy semmilyen. Koszonom, Ilona

Tovább a válaszhoz 2016-05-09

Tisztelt Doktor úr! Más Klinikán 1,5 hónapja kaptam botoxot. Az első hetekben a glabellába területén szúró fájdalmat éreztem és folyamatos fejfájásom is volt, mely azelőtt nem. Lehetséges, hogy ez a botoxtól van? Üdvözlettel: Kitti

Tovább a válaszhoz 2016-01-26

Jó napot kivanok dr. Úr! Szeretnék idopontot kérni konzultációra, az arcplasztika, illetve ránctalanítás érdekelne. Az időpont februártól lenne megfelelő nekem, mivel nem Magyarorszagon élek. Szeretnék továbbá az árakról is érdeklődni. Köszönettel: Erzsébe

Tovább a válaszhoz 2016-01-15

Tisztelt Pataki Doktor Úr, kolléganőjével folytatott telefonos beszélgetésemre hivatkozva, azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 5 és fél éve csináltattam (nem Önnél) egy hialuronsavas ráncfeltöltést a szemem alatti árkok megszüntetésének érdekében. Meglepő módon, csak az utóbbi pár hónapban kezdett el felszivódni, de nem egyenletesen és a jobb szemem alatt olyan hatást kelt, mintha be lenne dagadva. Próbáltam róla fotót késziteni, de nem adja vissza a valóságot. Létezik valamilyen eljárás, amivel meg lehet gyorsitani a maradék anyag felszivódását? Ha minden igaz egy Restylane nevű anyagot használtak. Nagyon sokat jelentene nekem, ha tudna a közeljövőben fogadni, mert borzasztóan zavar ez az állapot. De természetesen egyelőre az emailes válaszának is nagyon örülnék! Üdvözlettel: Judit

Tovább a válaszhoz 2015-06-04

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, ezért fordulok Önhöz emailben.,azonban Húsvétra hazautazom. Azt szeretném megtudni, hogy tud-e javasolni megoldást a problémámra. A szemem alatt az arccsontomon, összegyűrődik a bőr azaz vízszintes ráncok keletkeznek, ami zavar. Próbálkoztam orvosi mezoterápiával, de az nem segített sajnos. Gondolom, talán botox lenne a megoldás, vagy van esetleg más javaslata? Mellékelem a fotókat. A szemzúgráncok nem zavarnak, az természetes. Csak a szemem alatt az arcomon lévő vízszintes ráncok, arra keresek megfelelő megoldást. Válaszát várva, Köszönettel:Nikoletta

Tovább a válaszhoz 2015-02-22

Kedves Pataki Doktor ! Tavaly botox kezelésen voltam Önnél, mellyel nagyon elégedett vagyok. Arcfiatalítást szeretnék és a Hyaluronsavas töltésről szeretnék érdeklődni, illetve megtudni, hogy milyen márkájú terméket/termékeket használnak. A Juvederm Ultra is tartalmaz lidocaint, vagy az csak az egyéb termékekben van (pl. Ultra Plus XC) ? Nem használhatok sajnos lidocaint, még fogászati kezelésekhez sem (allergia/túlérzékenység miatt). Azt meg el tudna magyarázni, hogy a beavatkozas után általában hány kontrollra van szükség és mikor (hány nappal a beavatkozás után) kerül rájuk sor? Köszönettel, S. Maria

Tovább a válaszhoz 2015-02-16

Tisztelt Doktor úr! Olvastam Önről az interneten illetve hallottam a médián keresztül is karitatív munkájáról ill. orvosi sikereiről. Gratulálok, nagyon szép célt tűzött ki maga elé. Egyébként a botox és hialuron kezelésről kérdezném Önt, mivel úgy gondolom ezen a szakterületen Ön a legjobb. Szóval milyen botox készítmények nem allergizálnak, illetve Ön mit használ, mit ajánl? Nagyon elgondolkodtam a glabella, homlok területének feltöltésén, de nem merek belevágni, mivel olvastam lóló szémhéjról, felugró szemöldökről, allergiás problémákról stb. Nem szeretnék nevetségesen kinézni. Még egy kérdés, remélem nem bánja: Botox/Dysport-ból minden kliensnél külön friss ampullát használnak vagy pedig előre felbontott anyagból használják a szükséges mennyiséget? (Ez klinikanként valtozó, így is, úgy is meg szoktak oldani, de azért megkérdezem.) Áraik kezelt területre vagy adott egységnyi anyagra vonatkoznak? Hialuronsavas ráncfeltöltés is érdekel. Kontrollokra általában mikor (a kezeles utan hany nappal), hányszor, és miért van szükség? A kontrollok során csak arról gyozodünk meg, hogy kielégítő lett-e a kezelés eredménye vagy más funkciójuk is van? Tudna nekem segíteni? Várom válaszát! További jó munkát és egészséget kívánok munkájához! Üdvözlettel: Sz. Dóra

Tovább a válaszhoz 2015-01-17

Kedves Pataki Doktor! Önnek nagyon jó híre van országok kívül is, ezért fordulok Önhöz. Arcom esztétikai és öregedési problémáival keresem meg Önt. Mivel külföldön élek küldök Önnek részletes fotókat mellékelve. Több plasztikai sebésznél jártam már, mindenki mást javasolt, ezért tisztában vagyok a legtöbb arcfiatalításnál használt fogalommal. Zavar megereszkedett arcközepem, alsó és felső szemhéjaim, homlokom, szemöldököm, halántékom, kis mértékben állkapocs tájékon kialakult bőrfeleslegem. Zavarnak a szem oldalsó részén jelentkező szarkalábak, a kialakult orrszárny-szájzug redő és a marionett-ráncok. Milyen eljárásokat tudna nekem javasolni ? Lehet-e már arcplasztikában gondolkodnom ? Milyen előkészületek vannak ? Milyen alternatívák vannak, ha nem szeretnék műtétet? Nagy köszönettel, L. Vilma USA

Tovább a válaszhoz 2015-01-06

Kedves Doktor úr ! 7 hete végeztettem botoxkezelést egy híres magánklinikán. Korábban sok alkalommal bőrgyógyásznál töltettem a szemem alatti rész hialuronsavval. Mély pontra jutottam, mert most már 7. hete tart a bevérzés nyoma az alsó szemhéjamnál, és a szemem még tért vissza az eredeti állapotába. Torz, duzzadt és sötéten elszíneződött a bőrfelszín. Remélem, van erre hatékony szakmai megoldás, esetleg valamilyen konzultáció? Sok mindent próbáltam, energiát és pénzt nem kímélve, hogy az eredeti állapotot visszanyerjem. Mire számíthatok ? Várom javaslatát. Köszönettel: Zsuzsa

Tovább a válaszhoz 2014-10-22

Tisztelt Dokor úr! Sajnos a botox kezelesem utan 1 héttel derült ki h terhes vagyok, árthat ez a magzatnak? Nagyon aggódom, mert mindenhol azt olvastam hogy terhesség allat ellenjavallt, de magyarazatot nem írnak sehol. Előre is köszönöm válaszát! R.

Tovább a válaszhoz 2013-12-21

Kedves Doktor Úr ! Most , hogy átléptem az 50. évemet elkezdtem gondolkodni az arcplasztikán. Nem hiúsági okokból, hanem "sajnos" a korral szemben előítéletek vannak a munkám során, még nem érzem, de láttam már rá jó pár példát. Én az arcomon a kisebb ráncokon kívül ( amikkel együtt tudok élni ), most kezdem észrevenni a száj melletti ( bulldog arc ) megereszkedés tüneteit. Nem akarok 20 évet fiatalodni, csak a 40-50 éves korosztályba tartozónak kinézni. A szemhéjam rendben. Kérdésem: Ha ennyi az elvárásom a műtéttől? mit javasolna számomra? Mennyi ideig tart amíg eltűnnek a nyomok? Körülbelül milyen árkategóriában gondolkozzak ( hozzávetőlegesen ) Előre is köszönöm válaszát! Szép napot! Anikó

Tovább a válaszhoz 2012-12-30

Tisztelt doktor ur! A NEVEM Zsolt 39 eves vagyok es a gondom az hogy nagyon lefogyott az arcom kisse megereszkedett a borom mert tavaly nyaron liszterzekenyseget regisztraltak nalam es mire kiderult lefogytam 10 kg-ot.Sajnos nem tudok hizni.Az arcomat viszont nagyon szegyenllem.Mar egy kicsit depresszios is vagyok mert nemely idosebb ember sokkal fiatalabbnak tunik nalma.A tiszteletteljes kerdesem az volna,hogy arcplasztika ill arclifting lehetseges-e?Nem voltam soha hiu de nagyon zavar.Parszor mar volt mutetem igaz mas miatt{orrsoveny,mandula,dobhartya}de ettol tartok kisse.Fel kereshetem ont ezugyben?KOSZONETTEL:Zsolt

Tovább a válaszhoz 2011-11-02

Mennyibe kerül a szem köröl a botox inyekcio?

Tovább a válaszhoz 2011-09-05

Tisztelt Dr.Pataki Gergely! Május 24.-én botoxoltattam a homlokomat,és úgy látom,hogy a szemöldök felett picit átlósan be van duzzadva mindkét oldalon,ahogy felhúzza az ember a szemöldökét illetve alapállapotban is látszik.(szerintem). Ez normális? Tudom látnia kell,mert csak akkor tud véleményt mondani.Régóta szándékozom Önt felkeresni,de sajnos mindig közbe jön valami.....de remélem most már ejutok Önhöz,mert más ügyben is kikérném a tanácsát. Jó érzés olvasni a kedves,megértő és segítő válaszait.Bár minden orvos ilyen lenne,példát vehetnének önről kollegái.:) Tisztelettel:Patyi Annamária Szép estét!

Tovább a válaszhoz 2011-09-02

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.