fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Fenékformálás, fenékplasztika

Mi a fenékplasztika célja?

A fenék bőr- és zsírrétege is megereszkedhet gyakori súlyingadozások, genetikai adottságok esetén, illetve a kor előrehaladtával.

A fenékplasztika célja, hogy a fenék megereszkedett bőr- és zsírrétegét korrigáljuk; feszessé, gömbölyűbbé, formailag, esztétikailag vonzóbbá tegyük. A műtéti beavatkozással korrigálható a fenék formája, visszaállítható feszessége, eltávolítható a zsírfelesleg. A műtét a fenék lógását megszünteti, vagy csökkenti, csúcsosságát és a keménységét megnöveli, speciális esetekben a hosszú feneket lerövidíti.

Milyen módszerekkel végezhető a fenékplasztika?

Érdekesség a fenékplasztikáról

A fenékműtét őshazája Brazília. A műtéti beavatkozást viszonylag későn kezdték végezni, míg mellműtéteket például már a hatvanas években elkezdtek végezni (1962), a fenékplasztikák a nyolcvanas évektől indultak.

Amennyiben szükséges, implantátum segítségével fokozható a fenék mérete, kereksége. Egy a farredőben ejtett négy-öt centis metszésből mindkét oldalra be lehet helyezni az implantátumot. Az implantátum erősebb anyagból készül, mint a mellműtétek esetében, de nagyon hasonlóak. Pataki doktor leggyakrabban poliuretán implantátumot használ a fenékbe, mivel ez hamarabb kitapad a környező szövetekhez.

Fenékformálást végezhetünk saját zsírszövettel történő feltöltéssel is. Ilyenkor legtöbbször a fenék feletti területről, a derékról és a keresztcsont tájékról, valamint a hasról történik zsírleszívás, majd a zsír visszaültetésre való alkalmassá tétele után történik a fenékbe való betöltés. A két beavatkozás kombinációja kiváló alakformálást tesz lehetővé.

Az alakformálás tökéletesítésére a fenékplasztika (fenékformáló műtét) combplasztikával és hasplasztikával is kombinálható.

A fenék formázása végezhető ezen kívül kifejezetten testkontúrok feltöltésére is gyártott HYAcorp felszívódó hialuronsav injekcióval is, de ez töltőanyag 2 év alatt fokozatosan felszívódik, így a formálni kívánt terület újratöltése szükséges.

 

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Doktor úr! Évek óta nem vagyok megelégedve a fenekemmel. Ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy fenéknagyobbítás sajátzsírral lehetséges úgy, hogy a 12 hónapos kislányomat még szoptatom? A szoptatás óta nagyon lefogytam, sajnos a napi teendők mellett már nem tudom megoldani az edzést. A fenekem formája saját bevallásom szerint kerek, de kicsinek vélem. Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Krisztina

Tovább a válaszhoz 2020-04-07

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődnék, hogy a kórházba kell-e magammal vinni ennivalót? Köszönettel: Éva

Tovább a válaszhoz 2019-04-24

Tisztelt doktor úr, két gyermekem van a legkisebb 8 hónapos és zsírleszivást szeretnék. Lehet e már és menyibe kerülne az úszógumim eltüntetese es a popsim formázása. Válaszát kköszönöm: Móni

Tovább a válaszhoz 2013-06-03

Kedves Doktorur! Sajnos olyan alkatom van amivel nehéz mit tenni. Hiába fogyózom le is fogytam meg volt zsirszivásom is de a fenekem alatt log meg van ereszkedve a bőr.Egész testeen elég laza a kötöszövetem sajnos. járok tornázni de nem igazan segit csak a fogyasban. Ezért érdekelne a combplasztika vagy nem tudom hogy hivjak. Tehát nekem log a fenekem ugy mint valakinek a melle. Ha felhuzom a bört és kifeszitem normálisra vált. Ezt meg lehetne oldani műtétel?Mekkora heg lenne? Mennyire látszatos? Ennél nincs olyan mint a mellnél hogy belső felvarras ami nem nagyon látszik? köszönöm: Móni

Tovább a válaszhoz 2011-11-18

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.