fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Férfi mellplasztika (gynecomastia műtét)

Az átlagosnál nagyobb, elnőiesedett mellek sajnos komoly pszichés problémákat okozhatnak a férfiaknál, így a mellműtétek, a mellplasztika során róluk sem szabad megfeledkezni.

A férfi mell megnagyobbodása – szakkifejezéssel élve különböző írásmódok szerint gynaecomastia, gynecomastia, ginekomastia vagy ginekomasztia – elsősorban öröklött tényezők, hormonális változások, gyógyszerek vagy elhízás miatt alakul ki. A mirigyállomány gyarapodása mellett zsírszövet-szaporulat is jelentkezhet az adott területen.

A megnövekedett mirigyállomány tapintható érzékenysége esetén fennáll a gynecomastia diagnózisa, amire a műtét jelenti az egyetlen megoldást.

A férfi mell kisebbítése zsírleszívással, kimetszéssel vagy e két eljárás kombinációjával oldható meg. Hízás kapcsán jelentkező megnagyobbodásra önmagában a zsírleszívás is hatékony.

Súlyosabb esetben a bőrfelesleg csökkentésére és a bimbó-bimbóudvar komplexum feljebb emelésére is sort kerítünk egyidejűleg.

A gynecomastia műtét eredményeképpen visszanyerhető a férfias mellkas, mellkontúr, ami hozzájárul a testi-lelki harmónia visszaállításához.


Mellplasztika infó

Komplex tájékoztató oldal a mellplasztikai beavatkozások leírásával, egyedülálló szószedettel – amely a legfontosabb kifejezések magyarázatát tartalmazza –, illetve nélkülözhetetlen tudnivalókkal a műtét előtti és utáni időszakról.


A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e Önöknél lehetőség SRS műtétre (FTM/N-double incision)? Ha nem, tudnának nekem külföldi elérhetőségeket ajánlani? Köszönöm! Bea

Tovább a válaszhoz 2018-08-13

Tisztelt Doktor Úr! Már évek óta küzdök ginekomasztiával, magával a betegséggel kapcsolatban soha nem jártam orvosnál, soha nem diagnosztizáltak, de szinte biztos vagyok benne, hogy ebben szenvedek. Eleinte gondoltam, (mint ahogy a családom is) hogy egyszerűen a túlsúlyom miatt nőttek meg a melleim már körülbelül 7. osztályos koromtól kezdve, de mára már 19 éves vagyok, legnagyobb mért súlyom (95 kg) óta már közel 30 kg-ot fogytam, és a melleim mérete ha változott is, akkor valószínűleg csak tovább nőtt. A másik ok amiért erre a betegségre gondoltam, mivel édesapámnak is jellemzően nőies (túl nagy) mellei vannak, őt is fiatal kora óta már így ismerik az emberek.Elhatároztam, hogy átesek ezen a műtéten, nem akarok életem végéig emiatt a betegség miatt szenvedni, bujkálni.A kérdésem, hogy a fentiek alapján műthető vagyok-e Ezzel kapcsolatban olvastam, hallottam, hogy a ginekomasztia műtét TB támogatással kifizethető, de már azt is, hogy ez így nem igaz.Ezért a kérdésem, hogy a ginekomasztia műtétet az Ön sebészetén elvégzik-e TB támogatással, és ha igen, akkor ez a teljes árat fedezi, vagy sem. Tisztelettel: István

Tovább a válaszhoz 2017-03-12

Tisztelt Pataki Plasztika, Köszönöm, hogy időt szakított a telefonos konzultációra. Ahogy emlitettem a beszélgetes során a mellen (mellbimbó) illetve a hasi reszen lévő zsirréteg eltavolitását, korrektúráját szeretném. Kerem, tajekoztasson a mutet es a kapcsolodo ellatas koltsegeirol. Mellekelten csatoltam kepeket az erintt teruletekrol. Tekintettel arra, hogy külföldön élünk, kérem tajekoztasson magarol az eljaras meneterol illetve arrol, hogy mikor tud az elozetes vizsgalatokra es a mutetre idot szakitani. Tudom nagyon elfoglaltak, de amennyiben megoldhato marcius vegere kernek idopontot A kovetkezo kerdeseim lennenek: - Mennyi ido szukseges a teljes eljarashoz? Emlitette a telefonon, hogy korulbelul 9-10 napot kellene otthon tartozkodni. A 10. napot kovetoen vissza tudok menni dolgozni? Irodai, szamitogep elotti, ulo munkat vegzek. Fokozatosan, óvatosan igen. - A varratszedes milyen formaban es mikor tortenik? 2-3 héttel műtét után - A kontroll mikor esedekes? 1, 2,3,6 hetesen a protokoll szerint, persze ebből Ön valószínű csak az 5, 10. napon és a 6 hetesen tudna részt venni, de ez így megfelelő - Volt 2 evvel ezelott egy komolyabb balesetem amely soran a kezemet vagas erte. A balesetet kovetoen azt mondtak, hogy keloid-scar formajaban gyogyulok. A mutetet kovetoen hol es milyen hegek maradnak? Elkerulheto-e a keloid-scar? (Tudom, hogy ez egy riziko factor, amit nem lehet kizarni es muteti kockazat) Kiváló hegmegelőzési protokollal rendelkezünk, - Mennyi idovel a mutet utan kezdhetek emelni, sportolni? A 4. héttől fokozatosan, a 6. héttől lehet emelni. - Epilepszias vagyok (bar nem volt rohamom tobb mint 13 eve) Kihatassal van ez barmilyen formaban a mutetre? (fajdalomcsillapitasra illetve altatasra) Az epilepszia nem kizáró tényező, de műtét előtt szükség lesz, neurológiai véleményre és aneszteziológiai konzultációra. A honlapon a mutet elotti es utani kepek egy reszenel jelszo szukseges. Van lehetoseg arra, hogy az en esetemhez hasonlo mutet elotti illetve utani kepeket kuldenek? Előtte-utána fotókat csak személyesen, a konzultáción van lehetősége nézni. Tajekoztatasat es segitseget elore is koszonom. Utolag is elnezest a rengeteg kerdesert. Richárd

Tovább a válaszhoz 2016-01-15

Tisztelt doktor úr! Kérdésem első része nem érinti kifejezetten a plasztikai sebészetet, viszont második része talán igen. Ön pedig jó fejnek tűnik, ezért gondoltam megkérdezem. 23 éves fiú vagyok, hamarosan egy 8 cm-es porcdaganat miatt mellkassebészek kiveszik a bal 5. bordámat, a porcos résztől a borda külső ívéig. Feltételezhetően jóindulatú daganatról van szó. Mivel én testépítek immáron 6 éve, nagyon rosszul érint nem csak a daganat megléte (mely egyébként nagyon ritka), hanem a lehetséges izom-eredés leszedések is. Az tuti, hogy elvesztem a pectoralis minor egyik eredését, a serratus anterior oda eső eredését, de Ön szerint, meg lehet valahogy menteni a pectoralis major 5. borda porcos részén/sternumon való eredését is? Elkerülhetetlen az izomszakadás? Ha igen, helyre lehet valahogy állítani az izomerőt? Vagy ezt milyen szakorvossal tudnám megtárgyalni, aki segítene? Tudom, hogy hülyeségnek tűnik, de én imádtam edzeni, naturál módon, a saját örömömre és enélkül üresebb lesz az életem.

Tovább a válaszhoz 2011-10-03

Kedves doktor úr! 35 éves férfi vagyok. Pár napja egy fájdalmas csomót vettem észre a bal mellemben, és a mellem kicsit duzzadt is. Váladékozás, illetve egyéb tünet nincs. Ma voltam sebésznél, aki tapintásos vizsgálatot követően jóindulatúnak véleményezte a daganatot, jegelést javasolt a gyulladás miatt, pár nap múlva kontrollt, és 3 hét múlva műtétet. (A műtétet követően természetesen szövettan készül). Beleolvastam itt az orvostudakozón hasonló kérdésekbe, és azt láttam, hogy még mielőtt felmerült volna a műtét kérdése, egy sor vizsgálatot elvégeztek (pl. laborok, uh, stb.). Tudom, hogy látatlanban nehéz megítélni, de nem gyors ez a műtéti megoldás kicsit? (az orvos szerint ha bent marad, rosszindulatú daganat alakulhat ki belőle). Nagyon hálás lennék, ha leírná a véleményét a tünetek alapján, illetve arról, hogy az Ön véleménye szerint nem volna-e indokolt egyéb vizsgálatok elvégzése is? (műtétig és szövettan eredményig még összesen 6 hét van, ami meglehetősen soknak tűnik, ha az ember aggódik). Köszönettel: Gy.

Tovább a válaszhoz 2011-09-02

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.