vissza a műtétek,kezelések oldalra

Kézfiatalítás

Kézfiatalítási módszerek

A kezek árulkodnak az életkorunkról, hiszen nem rejthetjük el őket. 2010-től olyan minimálisan invazív eljárást alkalmazunk, melynek révén újra sima, telt és fiatalos lehet a kézbőre.

A beavatkozás alapja a már korábban kifejlesztett hialuronsavval történő szöveti térfogatnövelés, a hidratáció és a mezoterápia.

 

A beavatkozás menete

A kézfiatalító kezelés mindössze fél óra alatt elvégezhető. Az arcfiatalításhoz is alkalmazott hialuronsav tulajdonsága, hogy a bőrbe injekciózva simító és enyhén duzzasztó hatású. A hialuronsav egyébként is jelen van a szervezetben, hozzájárul a bőr simaságához, az ízületek mozgásához, de még a szem bizonyos funkcióihoz is.

Az évek múlásával egyre kevesebb hialuronsav van a szervezetben. A nap sugárzása és a dohányzás is csökkenti mennyiségét. A hideg, a sok szappan és tisztítószer tovább rontja a kéz állapotát, szárítja az érzékeny bőrt, gyorsítva öregedését.

A kezelés kezdetén először érzéstelenítő krémet dörzsölünk a bőrbe, majd a nagyobb – a vénák melletti – mélyedéseket tüntetjük el a térfogatnövelő anyag beinjekciózásával. Ezután apró tűszúrásokkal, ún. mikroinjekciókkal további hatóanyagot juttatunk a bőrfelület alá, melyet finom masszázzsal eloszlatunk (mezoterápia).

A beavatkozás után esetleg enyhe duzzanat, bőrpír jelentkezhet. Habár az eredmény szinte azonnali, a tökéletes hatáshoz még többszöri megismétlés lehet szükséges.

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor úr ! Röviden : 39 éves férfi vagyok és lelki okokból kifolyólag az utóbbi 2 évben jelentősen lefogytam ( 88 kg- ról 71-re) . Mivel a bőröm már nem tudott megfelelően regenerálódni : ennek most már komolyan látható nyomai maradtak : a bőröm elvékonyodott , porózus lett és megjelentek a ráncok és erős őszülés is ( ez persze nem orvosolható). Természetesen tudom, hogy képek vagy konzultáció nélkül nehéz bármit konkrétumot mondani , de mivel a közel jövőben mindenképpen szükségessé válik 1-2 beavatkozás : ez ügyben kérném a tanácsát. Mindenképpen tartósabb megoldás lenne az ideális. Ebben kérném a segítségét - van e megoldás ezekre a problémákra Konkrétan : - a legzavaróbb a szemem környéke: a fogyás következtében a szemem beesett , karikás lett , a szemhéj alatti bőr elvékonyodott , ráncos és jelentősebb bőrfelesleg alakult ki. A szemgödör erősen kirajzolódik- mintha mindig fáradt lennék. A homlokom is megereszkedett és ráncosodott így a felső szemhéjam rálóg a szempilláimra . Ezzel együtt természetesen az arcom bőre is laza lett és itt is van 1-2 kisebb zavaró ránc. Nem tudom ez ügyben van e megoldás : időtállóbb feltöltés vagy műtét esetleg. Gondolok itt több beavatkozásra is. - a másik gondom nem biztos, hogy plasztikai úton megoldható : a fogyástól az alkaromon - de főleg a kézfejemen kidagadnak az erek , ami nem a legszebb látvány. Pár hónapja még nem volt ilyen és csak az kézfejeimen ilyen csúnya - köszönhető a szinte papírvékony bőrrétegnek. Erre esetleg ha lenne tanácsa nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Attila

Tovább a válaszhoz 2011-04-28

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.