fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Orrkontúr-formálás hialuronsavval

„Orrplasztika” műtét nélkül? Lehetséges!

Az injekciós eljárással úgy formálhatjuk az orr kontúrját, hogy nincs szükség a csontos vázat érintő sebészeti beavatkozásra.

Köztudott tény, hogy a mindennapi kommunikációban az arcunk (reflexiói, mimikája) éppolyan fontos szerepet tölt be, mint az általunk beszélt nyelv. Az arc középső részén, főként az orron található elváltozások éppen ezért kiemelt fontossággal kerülnek a figyelem középpontjába. Bármilyen esztétikai eltérés ezen a területen megbontja az arc harmóniáját, ezáltal magára vonhatja a figyelmet, amely komoly lelki problémát okozhat az ilyen típusú eltérésekkel rendelkező pácienseknek.

Gyors és fájdalommentes

A Premium Plasztikai sebészeti rendelésünkön eddig is a legmagasabb szakmai színvonalon, a legmegnyugtatóbb körülmények között törekedtünk megteremteni pácienseink számára a test és a lélek harmóniáját, mostantól pedig lehetőség nyílik az orrháti esztétikai eltérések gyors, fájdalommentes és hatékony korrekciójára, melynek során speciális hialuronsav tartalmú feltöltőanyagot juttatunk a szövetek közé, ezáltal biztosítva a kontúregyenetlenségek kitöltését.

Csak néhány tűszúrás

A beavatkozás során néhány tűszúrást alkalmazva a kontúregyenetlenség könnyedén korrigálható, és az eredmény azonnal láthatóvá válik, így pácienseink teljes magabiztossággal vehetnek részt a következő társasági eseményen.

A XIX. század fordulójáról származik

Noha újnak tűnik a módszer, az ötlet valójában a XIX. század fordulójáról származik: James L. Corning New York-i ideggyógyász bécsi kollégájával, Robert Gersunyval kezdett paraffint fecskendezni az összeesett orrháttal hozzájuk fordulók szövetei közé, ami azonban az anyag természete miatt kellemetlen mellékhatásokkal járt. Noha 1977-ben született egy cseppenkénti bevitellel járó technika, az áttörés 2002-ig váratott magára, amikor is az amerikai Alexander Rivkin felszívódó töltőanyagokat – Restylane-t és Radiesse-t – kezdett használni orrkontúrjavításra. A módszer „műtét nélküli orrplasztika” néven terjedt el a nemzetközi sajtóban. Kiderült, hogy a térfogatnövelés valójában optikailag kisebbnek mutatja az orrot, amennyiben az szabályosabbá válik, így az jobban beleilleszkedik az arc harmóniájába. Ezt 2009-ben egy 385 páciens bevonásával készült kutatás is megerősítette.

Ambulánsan végezhető

A 20-30 perces eljárás előnye, hogy nem kell hozzá az orr csontos vázát érintő, ezáltal gipszelést igénylő nagy sebészeti beavatkozás, továbbá nem szükséges a klasszikus orrplasztikánál megszokott két hét betegállomány. A beavatkozás ambulánsan is elvégezhető. A prémium kategóriájú hialuronsav befecskendezése után a normál életvitel azonnal folytatható.

Premium Plasztikai sebészeti rendelésünkön plasztikai sebészeink és fül-orr-gégészünk segítségével állítjuk helyre orra harmóniáját.

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor Úr! Kamasz lányom orrán u alakú, mély, 3 cm-es vágott sebet varrtak össze, most fogják kiszedni a varratokat. Hogyan lehetne a heget legjobban kezelni, csökkenteni? Nagyon várjuk megtisztelő válaszát.! Üdvözlettel: Orsolya

Tovább a válaszhoz 2020-01-03

Jó estét kívánok! Engem egy olyan dolog érdekelne, hogy hallottam hogy létezik orrcsipesz, amivel lehet formálni az orrot. Ön ezt mennyire tartja jónak? Lehet vele jó eredményt elérni? Nekem púpos orrhátam van és nagyon előnytelen, nem érzem jól magam a bőrömben miatta és nagyon szeretnék már csinálni/csináltatni valamit az orrommal. Előre is köszönöm a válaszát! Szilvia

Tovább a válaszhoz 2016-01-15

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.