fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Peeling (kémiai és lézeres)

Kémiai peeling

Fontos tudni, hogy a beavatkozás nem invazív, azaz nem műtéti; elősegíti a bőr megújulását. A kémiai hámlasztás (peeling) során egy speciális kémiai oldatot viszünk fel a kezelendő területre. Az oldat hatására a bőr külső, sérült rétege felhólyagosodik, majd lehámlik. Helyére simább és ráncmentesebb, új bőr képződik.

A kezelés mélysége és ezáltal hatékonysága szabályozható, több különböző savas és bázisos készítmény áll rendelkezésünkre, melyek eltérő mélységekben roncsolják a sérült bőr réteget. Szép eredmények érhetők el az arcon, nyakon, mellkason, háton, karokon és a lábakon végzett kezelésekkel, de a test többi részén való alkalmazásnak sincs akadálya.

Mechanikus peeling (mikrodermabrázió)

Az arc kezelésében, fiatalításában sokféle módszert ismerünk. A plasztikai sebészeti műtétektől a Thermage-on át a kozmetikai beavatkozásokig széles a paletta.

A dermabrázió önmagában a bőr felszínének mechanikai csiszolását jelenti. A mikrodermabrázió során egy gyémántfejjel a legfinomabb, de mégis erős, mély csiszolást, hámlasztást érhetünk el. A kezelés nem invazív, utána a kezelt páciens visszaállhat eredeti tevékenységébe, munkájába.

A különböző méretű csiszolófejeknek köszönhetően a beavatkozás a test bármely területén végezhető, de ügyelnünk kell arra, hogy lehetőleg ősszel vagy tavasszal végezzük. Ez azért fontos, mert a bőr a mechanikus peeling után nem tud kellően védekezni az UV-sugarakkal szemben, melynek következtében pigmentálódhat. A jól látható eredményhez több kezelés (általában 5-6) szükséges, de már 1-2 alkalom is jól látható változással jár. Használjuk önmagában és más kezelések kiegészítőjeként is.

Lézeres peeling (lézeres dermabrázió)

A lézeres peeling sokban hasonlít a kémiai hámlasztáshoz, a kezelés során a bőr felső hámrétegét finoman elpárologtatjuk, melyhez speciális oldat helyett itt lézert használunk. Bővebben a bőrfiatalítás, feszesítés lézerrel menüpontban tájékozódhat.

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! Olvastam honlapukat és érdeklődnék a hialuronsavas kezelés után, még nincsenek mély ráncaim, inkább a mimikai ráncok erősödtek, főleg a két szemöldököm között, ill a fáradtságtól szinte állandóan karikás a szemem; Ez a kezelés egy alkalmas? az arc egész területére bejuttatják a hatóanyagot vagy csak arcrészekre? A kezelés ára mennyibe kerülne egy, vagy több arcrész esetén? Télen szoktam arc-hámlasztás kúrát is csináltatni, előtte vagy utána lehetséges vagy inkább idén hagyjam ki ha ezt a kezelést is választom. Köszönöm válaszukat előre is: Ági

Tovább a válaszhoz 2017-10-17

Kedves Dr. Pataki Gergely! Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök által kínált Zo Skin Health (OBAGI) termékekkel kapcsolatban milyen tapasztalataik vannak? A gyógyszertári forgalomban kapható termékekhez képest nyújt valamilyen előnyt? Üdvözlettel: Szabó Marianna

Tovább a válaszhoz 2017-09-12

Tisztelt Címzett! Júlia vagyok, 42 éves, arcbőrömön szeretnék fiatalítást. Elsősorban a pattanásaim/aknéim nyomait szeretném eltüntetni. Ehhez lenne szükségem információkra. Az önök rendelőjében hogyan lehet efelől személyes információt kapni? Mennyibe kerül egy első konzultáció? Kérdésem, hogy a kémiai hámlasztást lehet-e télen kezdeni vagy ezt is tavasszal érdemes? Illetve kérdésem az is, hogy az arcplasztika és a kémiai hámlasztás kizárják-e egymást? Illetve ha mindkettőre szükség van, milyen sorrendben érdemes? És ezeknek megközelítőleg mennyi az ára? Jómagam elsősorban kémiai hámlasztásban gondolkodom. Nagyon zavar engem és - a mások reakcióit látva - másokat is zavar a bőrömön az aknék, hegek nyoma. A gondom ráadásul az, hogy jelenleg is vannak aknék az arcomon. Köszönettel, Júlia

Tovább a válaszhoz 2016-12-28

Tisztelt Doktor úr! Arra lennék kíváncsi, hogy szem alatti könnyárok elszíneződését mivel lehetne korrigálni már nagyon zavaró, nekem allergiás kötőhártya gyulladás után(kozmetikum allergia), valahogy nem világosodott ki úgy ahogy kéne, ezért olyan beesettnek tűnik a szemem alatt, barnás. Nagyon olyan érzésem van hogy ez nem fog változni már, nem tudom mi tévő legyek, mert eléggé zavaró, igazából a karikának az íve zavar ugye aza könnyárok hogy teljesen látszik az íve még a külső íve is, a másik szememnél is karikás de ott csak a belső szemzugnál ami mindig is olyan volt tehát az nem zavaró, kicsit bonyolultan fogalmaztam de biztosan tudja doktorúr mire gondolok, szemhéjplasztikán nem is gondolkoznék egyébként, nem tudom milyen megoldások jöhetnének szóba? Tanácsát köszönöm szépen! Üdvözlet!!

Tovább a válaszhoz 2013-05-12

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.