fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika – kis beavatkozás, nagy változás!

A szemhéjplasztikáról röviden:

Anaesthesia: helyi érzéstelenítés
Beavatkozás: kb. fél – egy óra
Varratszedés: 5-7 nap múlva

Fajtái: alsó és felső szemhéjplasztika

A szemek az arc jellegének fontos meghatározói. Sajnos az öregedés jelei, a ráncok talán leghamarabb a szem körül jelentkeznek. 

Egy nő életkorának megítélésében nagyon sokat számít a „tekintet”, és a szem körüli arcbőr egészségi állapota. Sokféle modern ránctalanító és bőrfelesleg-eltávolító eljárással fiatalítható az alsó és felső szemhéj, amely 35-40 év felett a megfelelő módszerekkel elvégezve szinte megváltoztatja az arc korát, kormegítélését, hiszen a szem fiatalos boldogságot sugároz tőle.

Ma általában a szemhéjplasztika (a hialuronsavas kezelések mellett) az első választandó eljárás az arcfiatalító eljárások palettáján.

A megereszkedett, lelógó felső szemhéjbőr miatt nemcsak a szemek, hanem az egész arc fáradtnak és szomorúnak tűnhet. A ráncos, lógó szemhéjak és a szem körüli táskák fáradt, öregedő külsőt kölcsönöznek tulajdonosuknak. Ez már ifjúkorban kialakulhat és befolyásolja a jó megjelenést és a pozitív kisugárzást egyaránt.

Egy szemhéjplasztika azonban óriási változást hoz, hiszen a szemhéj bőrének feszesebbé tétele láthatóan frissebb és fiatalosabb külsőt eredményez. A szemhéjplasztikai műtét a szemhéjak relatív bőrfeleslegének kimetszéséből áll, mely által a megmaradt bőr feszessé válik. Ha szükséges, egyidejűleg eltávolítjuk a szemüregi zsírszövet elődomborodásából adódó úgynevezett táskákat is.

A műtét helyi érzéstelenítésben, abszolút fájdalommentesen végezhető (az injekciózás kellemetlenségeit leszámítva). A műtéti sebek szemhéjanként 1-1 bőrfelszín alatt vezetett, úgynevezett tovafutó varrattal történik. Az operált szemhéjakat speciális, steril, papírszerű anyagból készült sebtapasszal teljes szélességükben befedjük. Egyéb kötést nem kell használni. Az egész műtéti terület napszemüveggel eltakarható. A tapaszokat és varratokat 5-7 nap múlva távolítjuk el.

Az ambuláns szemhéjplasztika időtartama nem több, mint egy óra.

Mivel az arc egységes egész, ezért a szemhéjplasztikával egyidőben, sok esetben arcplasztikát is végzünk. Gyakran csak egy ilyen teljes körű kezeléssel érhetünk el kiváló végeredményt, hiszen így a megereszkedett nyak- és arcbőr feszesítését összhangba tudjuk hozni a szemhéjon végzett beavatkozással. A fiatalos szemek és a természetes arcvonások együtt életerős, kipihent és friss kinézetet biztosítanak.

Az utóbbi években már a férfiak közül is egyre többen alávetik magukat szemhéjplasztikának. A legmodernebb műtéti tapasztalatok és a kevés kockázattal járó eljárás számukra is optimális eredményt garantálnak.

A szemhéjplasztika előnyei röviden:

  • A fáradt, elöregedett szemkörnyék egy kíméletes, rövid beavatkozás során megfiatalodik.
  • A műtét rövid altatásban vagy helyi érzéstelenítésben, ambulánsan történik.
  • A modern műtéti módszereknek köszönhetően tartós eredményt érünk el, a hegek alig észrevehetőek.
  • A beavatkozás professzionális módon elvégezve igen kevés kockázattal jár.

A szemhéjplasztika menete

A műtét során a felső szemhéj feletti és az alsó szemhéj alatti felesleges bőrt, illetve az esetleges „zsírzacskókat” távolítjuk el.

Az apró, finom bemetszéseket az alsó szemhéjon a szempillaredőben, közvetlenül a szempillák takarásában ejtjük, ezért ezek általában már 3-4 nappal a beavatkozást követően szinte alig látszanak. Az eltávolítandó bőr mennyiségét a nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész határozza meg úgy, hogy az ne legyen se több, se kevesebb, mint amennyi egy esztétikus, szép és funkcionálisan is tökéletes végeredmény eléréséhez szükséges. A sebzáráshoz általában olyan finom varratokat használunk, amelyek eltávolítása 5-7 nap elteltével történik, vagy felszívódó varratokat alkalmazunk, hogy a varratszedésre egyáltalán ne is kelljen sort keríteni.

A mindkét felső- és alsó szemhéjon történő beavatkozás mindössze 1 órát vesz igénybe.

Érzéstelenítés: A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, így az a páciens számára kényelmes és fájdalommentes.

Alsó szemhéjplasztika trendek: sajátzsír-töltés

Az alsó szemhéj és a középarc területének műtétei az egyik leggyorsabban változó fejezetek az esztétikai plasztika sebészetben. A trend a volumetrizálás, a zsír megtartása, esetleg sajátzsírszövet bejuttatása az elvékonyodott területekbe; a feltöltés után az esetleges bőrfelesleg kimetszése.

Amennyiben az alsó szemhéj kötőszöveti rostjai megereszkedtek, szükség lehet a szemhéj vázának feszesítésére külső „szemzúgrögzítés” formájában (canthopexia). Nagyon táskás szemeknél esetleg szükséges lehet a zsírfelesleg (táskák) részleges eltávolítására, de gyakran inkább a zsír-átcsoportosítást választjuk, azaz pl. eloszlatva egyenletesebbé tesszük a területet. Mi is ezeket az elveket valljuk és a volumetrizáláshoz gyakran használunk a saját zsír mellett hialuronsavat is.

A felső szemhéj esetében is szóba jön volumetrizálás, azaz sajátzsírszövet bejuttatása.

További információk >>

A szemhéjplasztika eredménye

Felszabadító érzés, ha eltűnnek a korábban még lógó szemhéjak és a tükörbe pillantva már nem a karikás szemek uralják az arcot. Környezetünk csodálkozva szemléli, milyen kipihentek vagyunk, anélkül, hogy bárki is észrevenné, hogy mindez egy műtéti beavatkozás eredménye. Végső soron ezt kell és lehet elérni a szemhéjplasztikával.

A szemhéjplasztika operáció után

A műtétet követően a páciens azonnal hazamehet és körülbelül 3 nap elteltével újra munkaképessé válik. Speciális utókezelésre nincs szükség.

Mire kell ügyelni a szemhéjplasztika után?

Ritkán a páciens átmenetileg kis feszülést érezhet, szemhéját – főleg reggel – nehezebben tudja nyitni-zárni, gyakrabban könnyezik. Előfordulhat, hogy a duzzanat miatt a szemek zárása átmenetileg nem tökéletes, illetve az alsó szemhéjak esetén, azok átmeneti, kisfokú kifordulása is felléphet.

Ezen tüneteket jelentősen mérsékelni lehet a műtéti terület jegelésével, amit az első 2 napban feltétlenül szükséges alkalmazni. A szemrést minden reggel steril gézlappal lehet kitisztítani. Ez szükség szerint napközben is ismételhető. Enyhe szteroidos-antibiotikumos szemcsepp csökkenti a könnyezést és az irritációt, pl. Tobradex.

Műtét után néhány napig erős fényben sötét szemüveg viselése ajánlatos. Varratszedés után a szemhéjak az arccal együtt tiszta vízzel moshatók. Szemhéj, illetve szempillafestés 3 hétig tilos! Az arc bőrápolása és sminkelése szabadon végezhető a műtét után 5 nappal.

A bőr elszíneződése (kék, zöld, sárga) és duzzanata 1-3 hét alatt alig észrevehetővé válik, illetve megszűnik. Esetenként a duzzanat nehezebben szűnik meg, mely az alsó szemhéj szélének helyzetét is befolyásolhatja. A végleges állapot kb. 2-3 hónap múlva alakul ki, bár az eredmény 90%-ban már 3 hét múlva látszik. A műtéti hegek általában néhány hónappal a műtét után alig észrevehetőek, nem kielégítő hegesedés csak nagyon ritkán fordul elő.

Lézer?

Annak ellenére, hogy klinikánkon sikeresen alkalmazunk lézeres eljárásokat, a szemkörnyéki terület esetében csak a legritkább esetben javasoljuk ezt a módszert, mivel a lézeres beavatkozás a legtöbbször orvosilag itt nem indokolt, továbbá jelentős kockázattal jár. Az alsó szemhéj környékén végzett lézeres kezelések az igen vékony bőr miatt sok esetben a szemhéj kifordulását (ektropiumot) eredményezhetik, mivel a bőr ezen a területen a beavatkozást követően előre nem megjósolható módon összezsugorodhat. A szikével ejtett vágás ezzel szemben tiszta és kíméletes, míg a lézeres metszés itt mindig több roncsolással jár.

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor Úr Alsó es felső szemhéjplasztikávai beavatkozással kapcsolatban szeretnék árajánlatot kérni. Csatoltam pár képet annak reményében, hogy segitségül szolgálhat. Jelenleg nem tartózkodom Magyarországon, pár hónap mulva leszek otthon kb. 8 hetig. Egyébként 32 éves vagyok és meggyőződésem, hogy leginkább genetikai eredetű a a nemkivánt elváltozás. Némi asszimetria is megfigyelhető az érintett területeken, a jobb szem allatti táska sokkal erőteljesebb, mint a bal oldali. Saját megítélésm szerint az zsírpárnák eltávolítására lehet szükseg, amik jól láthatóak ha picit erőteljesebben ráncolom a szem alatti felületet. Doktor Úr ezt nyilván jobban tudja majd. A felső szemhéjak is meg vannak kissé ereszkedve, az utóbbi 1-2 ev alatt egyre szembetűnőbbé vált az elváltozás. Ha lehetséges egy műtét keretében szeretném mindkét korrekciót. Sydneybol repülök Budapestre de nem vagyok budapesti lakos igy hát szállásról is gondoskodnom kell. Kérdésem az lenne kb. mennyibe kerülne a beavatkozás illetve az első konzultaciótól számítva mennyi időn belül lehetne leggyorsabban műteni? Úgy tervezem hogy május végén érkezek, így Jún 1-en hétfőn akár fel is tudnám keresni ha az megfelel Önnek. A hétvége előtt szeretnék repülőjegyet és szállást is foglalni. Előre is köszönöm mielőbbi válaszát. Üdvözlettel: Alíz

Tovább a válaszhoz 2016-06-04

Tisztelt Doktor Úr! Asszisztense mondta, hogy írjam meg a problémámat, illetve küldjek képet. Szeretném az ősszel valamikor megműttetni a térdemet /elülsô keresztszalag+meniscus s./, és ha lenne rá mód Önnel pedig a hasamat egy idôben, úgy tudom egy Klinikán zajlanak a műtétek... Szemhéj illetve orrmûtétet is tervezek, de lehet, hogy ez már sok lenne egyszerre- az elôzô térdmûtét utáni rehabilitációm kissé hosszúra nyúlt, Sjögren szindrómám van, ami talán hátrányosan befolyásolta a gyógyulást. Érdekelne az is, hogy végez-e Ön endoszkóppal egyenes hasizom- összevarrást, mert nem ragaszkodnék a hosszú vágáshoz, bár már volt két császármetszésem. Kicsi gyermekeimre való tekintettel /6 és 2é/ szeretném " összevonni" a mûtéteket, mert így kevesebbszer kellene segítséget kérnem pár hétre. A térdműtétben illetékes orvossal még nem találkoztam ez ügyben, csak az asszisztensével beszéltem, aki elzárkózott a dologtól. Válaszát elôre is köszönöm és nagyon várom! Üdvözlettel: Zsanett

Tovább a válaszhoz 2016-04-21

Kedves Doktor Úr! 56 éves nő vagyok. Congenitális bal oldali szemhéjcsüngésemet 1982-ben műtötték, kialakult egy kis redő és kb. 1 mm-el nőtt meg a szemrés. (Lásd fotó a jelen állapotról) Szépészeti szempontból nem hozott ez változást. Kérdésem, hogy lehet e a műtött szemhéjat plasztikázni? Az alsó szemhéjakat is szeretném korrigáltatni, viszont a jobb felső szemhéjat érintetlenül hagynám, mert az lenne a cél, hogy egyformának hassanak a felső szemhéjak. De nyilván az Ön szaktudásában bízva, szófogadó leszek és az fog történni, amit javasol. Várom válaszát! Üdv: Valéria

Tovább a válaszhoz 2015-10-15

Tisztelt Pataki Doktor Úr, kolléganőjével folytatott telefonos beszélgetésemre hivatkozva, azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 5 és fél éve csináltattam (nem Önnél) egy hialuronsavas ráncfeltöltést a szemem alatti árkok megszüntetésének érdekében. Meglepő módon, csak az utóbbi pár hónapban kezdett el felszivódni, de nem egyenletesen és a jobb szemem alatt olyan hatást kelt, mintha be lenne dagadva. Próbáltam róla fotót késziteni, de nem adja vissza a valóságot. Létezik valamilyen eljárás, amivel meg lehet gyorsitani a maradék anyag felszivódását? Ha minden igaz egy Restylane nevű anyagot használtak. Nagyon sokat jelentene nekem, ha tudna a közeljövőben fogadni, mert borzasztóan zavar ez az állapot. De természetesen egyelőre az emailes válaszának is nagyon örülnék! Üdvözlettel: Judit

Tovább a válaszhoz 2015-06-04

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, ezért fordulok Önhöz emailben.,azonban Húsvétra hazautazom. Azt szeretném megtudni, hogy tud-e javasolni megoldást a problémámra. A szemem alatt az arccsontomon, összegyűrődik a bőr azaz vízszintes ráncok keletkeznek, ami zavar. Próbálkoztam orvosi mezoterápiával, de az nem segített sajnos. Gondolom, talán botox lenne a megoldás, vagy van esetleg más javaslata? Mellékelem a fotókat. A szemzúgráncok nem zavarnak, az természetes. Csak a szemem alatt az arcomon lévő vízszintes ráncok, arra keresek megfelelő megoldást. Válaszát várva, Köszönettel:Nikoletta

Tovább a válaszhoz 2015-02-22

Tisztelt dr. Pataki Gergely, Tisztelt Doktor Úr, jelenleg külföldön tartózkodom, ezért fordulok Önhöz emailben, azonban Húsvétra hazautazom. Azt szeretném megtudni, hogy tud-e javasolni megoldást a problémámra. A szemem alatt az arccsontomon, összegyűrődik a bőr azaz vízszintes ráncok keletkeznek, ami zavar. Próbálkoztam orvosi mezoterápiával, de az nem segített sajnos. Gondolom, talán botox lenne a megoldás, vagy van esetleg más javaslata? A szemzúgráncok nem zavarnak, az természetes. Csak a szemem alatt az arcomon lévő vízszintes ráncok, arra keresek megfelelő megoldást Válaszát várva, Köszönettel: Nikoletta

Tovább a válaszhoz 2015-02-12

Tisztelt Doktor úr! 10 napja műtötték az alsó és a felső szemhéjamat. A lilasága szépen lassan javul, de az egyik szememen egyre fokozódik az ödéma. (olyan kicsit, mint a táska megmaradt volna, de feszesebb, és a műtét után, ahogy láttam már nem volt ott...) Az normális, hogy még ilyenkor is ödémásodik? Mi vele a teendő? Jegelem, kenek rá Lioton gélt , amit az orvosom mondott. Kicsit aggódom...Köszönettel, Beáta

Tovább a válaszhoz 2013-12-09

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves nő vagyok és a szemhéjaimmal akadtak gondjaim. Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy igencsak lazává, megnyúlttá váltak a szemhéjaim és esetenként a szempilláimra is rányúlnak. Pár kérdésem volna egy esetleges szemhéjplasztika vonatkozásában: mennyi ideig tart a műtét és utána a lábadozás otthon, a szemduzzanat átlagosan mennyi idő múlva lohad le, látható-e a műtét után a vágás nyoma, megváltozik-e az arcvonás a plasztika után. Kérem, ha ilyen jellegű kérdést meg lehet válaszolni, adjon támpontot, hogy nagyságrendileg milyen összegre lehet számítani egy ilyen irányú plasztikára? Köszönettel: Erika

Tovább a válaszhoz 2013-10-20

Kedves Doktor Úr! Szeretném kérdezni Öntől, hogy ha az alsó szemhéj rugalmatlan lesz,sötétebb, nem nagy mértékű bőrfelesleg van, azt hogy lehet korrigálni, ha szemhéjplasztikát nem szeretnék? Roller, esetleg mezoterápia segithet? Válaszát köszönöm ÜDv

Tovább a válaszhoz 2013-10-08

Kedves Doktor úr ! 3 hónapja végezték el a felső szemhéjplasztikámat. A heg még helyenként látszik és reggelente duzzadt a szemem. Egy kicsit másnak tűnik a két szemem. Nem tudom megítélni, hogy milyen eredmény alakul ki, persze szebb lett az biztos. Mivel dohányzom, orvosom mondta, hogy lassabban fogok gyógyulni. Várható még javulás. Melyek egy jól sikerült szemhéjplasztika eredményei, kritériumai ? Köszönettel, D. Irén

Tovább a válaszhoz 2013-09-23

Tisztelt Doktor úr! Arra lennék kíváncsi, hogy szem alatti könnyárok elszíneződését mivel lehetne korrigálni már nagyon zavaró, nekem allergiás kötőhártya gyulladás után(kozmetikum allergia), valahogy nem világosodott ki úgy ahogy kéne, ezért olyan beesettnek tűnik a szemem alatt, barnás. Nagyon olyan érzésem van hogy ez nem fog változni már, nem tudom mi tévő legyek, mert eléggé zavaró, igazából a karikának az íve zavar ugye aza könnyárok hogy teljesen látszik az íve még a külső íve is, a másik szememnél is karikás de ott csak a belső szemzugnál ami mindig is olyan volt tehát az nem zavaró, kicsit bonyolultan fogalmaztam de biztosan tudja doktorúr mire gondolok, szemhéjplasztikán nem is gondolkoznék egyébként, nem tudom milyen megoldások jöhetnének szóba? Tanácsát köszönöm szépen! Üdvözlet!!

Tovább a válaszhoz 2013-05-12

Kedves Doktorúr! Kérdésem az lenne hogy , hogyan lehet megállapitani azt hogy az alsó szemhéj megereszkedett, nekem az egyik szemem alatt tűnt fel de csak pár hete hogy folyton, beesett és nem feszes mint a másik, nem annyira kipárnázott , és az egész szemhéjam sötét.Már zavaró is Erősen gondolkozok rajta hogy megmutatom plasztikai sebésznek, de nem akarok elhamarkodottan dönteni. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy milyen megoldások lehetnek, feltöltéseken kivül? Olvastam interneten az Eye Cell nevű speciális szemkörnyék kezelésről. hogy speciális rollerrel megfiatalítják a bőrt. Ön mit gondol erről , megoldás lehet az én esetemben? Válaszát köszönöm. Üdvözlet!

Tovább a válaszhoz 2013-04-07

Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni alsó szemhéjplasztika témában. Szeretném megcsináltatni a műtétet, ezért eddig két helyen voltam konzultáción. Az egyik helyen azt mondták, hogy ki kell venni az összes zsírt a szemem alól, mivel enélkül ismét duzzadt lesz (bőr felesleg is van), a másik helyen azt az információt kaptam, hogy a szem körüli zsír túlzott eltávolítása a későbbiekben a kor előre haladtával problémákat okozhat, ezért bizonyos mennyiségű zsírszövetet meg kell tartani, illetve ők még végeznek külső szemzug rögzítést is, amennyiben jól értettem, a szem melletti csonton lévő izomzatra varrják rá. Szeretném kérni szíves véleményét a témában, mivel elég tanácstalan vagyok. Előre is köszönettel Andrea

Tovább a válaszhoz 2013-01-27

Tisztelt Doktorúr! Nekem kb 2 hónapja megsérült egy pattanástalanitó géltől az egyik szemem alatt a bőr, olyan volt hogy egyből elsötétedett,ödémás lett.23 éves vagyok és sose volt karikás a szemem. Lassan javul, de az egész szemem alatti terület ,sötétes, barna.És kialakult karika is ami eddig nem volt. Azt lenne a kérdésem hogy ezt mivel lehet orvosolni? Helyre jön magától, mert én már gondolkoztam hyaluronsavas feltöltésen is, csak az az igazság hogy nem szeretnék elhamarkodottan dönteni. Ön mit tanácsolna? Üdvözlettel: József

Tovább a válaszhoz 2012-12-18

T. Doktor Úr! 64 éves nyugdíjas nő vagyok, és nem érzem még nagyon idősnek magam. Alsó- felső szemhelyplasztikát szeretnék. Szeretném megkérdezni, hogy csak csinos nőknek végeznek műtétet, vagy nincs különbség és mindenkinek. Nem ciki ebben a korban? Mennyibe kerül egy ilyen műtét? Előre is köszönöm válaszát. Zsu

Tovább a válaszhoz 2012-06-16

Tisztelt Doktor Úr. alsó szemhéjplasztikám volt korábban.Jelenleg csak a szemzsírt szeretném eltávolíttatni de vágás nélkül.Kérdésem Ön végzett-e már ilyen műtétet illetve módszer esetleges szövődményéről,nincs bőrfeleslegem és nem szeretném újra vágatni a szemhéjam.Köszönöm megtisztelő válaszát

Tovább a válaszhoz 2012-06-16

Kedves Doktor Úr! A szemeim, illetve a szemhéjaim ügyében írok Önnek. Amióta az eszemet tudom, nagyon sok a bőrfeleslegem a felső szemhéjaimon, annyira, hogy centikre el tudom húzni (nagyon bizarr) a szememtől úgy, hogy a szemgolyómról nem emelkedik fel egyáltalán. Nagyon zavaró, amikor pedig nagyon fáradt vagyok, annyira elernyed, hogy néha a saját kezemmel kell "megemelnem", mert különben "beleakadok", amikor fel akarok nézni valakire. Kellemetlen, mert ilyenkor úgy érzem, hogy mindenki látja. A másik gond vele, hogy olyan, mintha a szempilláim tartanák - úgy is néz ki - és érzem, hogy amikor kicsit megemelem az ujjammal - csak épphogy - a szemem mintha fellélegezne, ilyenkor tisztábban is látok. A szemeim nagyon sokszor belefáradnak ebbe a túlsúlyba. Hosszas panaszaim után a kérdés: Mindez belefér-e az életminőséget javító plasztikai beavatkozás kategóriájába, tehát lehetséges-e, hogy valamennyiben ezt támogatná nekem a tb? Amennyiben nem, tudna-e nekem jó szívvel ajánlani valakit Pécs környékén? Ja, és ami szintén fontos: van-e korhatár ilyenkor? Ez alatt azt értem, van-e olyasmi korlátozás, mint a lézeres szemműtéteknél, hogy ki kéne várni azt a nagyjábóli időt, amikor ildomosabb a műtét? Bár ha jól gondolom, ez egyénfüggő, hisz 28 évesen pufibbak a szemhéjaim, mint a 83 éves nagymamámnak kora reggel. Válaszait köszönöm, Üdvözlettel: Zsuzsa

Tovább a válaszhoz 2011-09-07

T. Doktor Úr! Szemhéjjal kapcsolatos kérdéssel fordulok Önhöz. Megfigyeléseim szerint a bal szemhéjam, nyitott szem esetén úgy redőződik, hogy ha alsó szemállásból felső szemállásba kerül a szemem (lentre nézek majd szép lassan fel), akkor a redők miatt egy bizonyos ponton "megakad" a szemhéjam a mozgásban majd kis "ugrással" folytatja azt. Kicsit furán hangzik így leírva, de jobban nem hiszem, hogy el tudom magyarázni. Mintha "szorulna" a szemhéj a redőkön, ezért mindkét szemet együtt vizsgálva a bal oldali "lustább" a függőleges irányú mozgáskor. Szeretném megkérdezni, hogy találkozott-e hasonló gonddal, illetve mit lehet tenni ennek a problémának a kiküszöbölésére? Köszönettel: Lajos

Tovább a válaszhoz 2011-06-04

Tisztelt Doktor úr ! Röviden : 39 éves férfi vagyok és lelki okokból kifolyólag az utóbbi 2 évben jelentősen lefogytam ( 88 kg- ról 71-re) . Mivel a bőröm már nem tudott megfelelően regenerálódni : ennek most már komolyan látható nyomai maradtak : a bőröm elvékonyodott , porózus lett és megjelentek a ráncok és erős őszülés is ( ez persze nem orvosolható). Természetesen tudom, hogy képek vagy konzultáció nélkül nehéz bármit konkrétumot mondani , de mivel a közel jövőben mindenképpen szükségessé válik 1-2 beavatkozás : ez ügyben kérném a tanácsát. Mindenképpen tartósabb megoldás lenne az ideális. Ebben kérném a segítségét - van e megoldás ezekre a problémákra Konkrétan : - a legzavaróbb a szemem környéke: a fogyás következtében a szemem beesett , karikás lett , a szemhéj alatti bőr elvékonyodott , ráncos és jelentősebb bőrfelesleg alakult ki. A szemgödör erősen kirajzolódik- mintha mindig fáradt lennék. A homlokom is megereszkedett és ráncosodott így a felső szemhéjam rálóg a szempilláimra . Ezzel együtt természetesen az arcom bőre is laza lett és itt is van 1-2 kisebb zavaró ránc. Nem tudom ez ügyben van e megoldás : időtállóbb feltöltés vagy műtét esetleg. Gondolok itt több beavatkozásra is. - a másik gondom nem biztos, hogy plasztikai úton megoldható : a fogyástól az alkaromon - de főleg a kézfejemen kidagadnak az erek , ami nem a legszebb látvány. Pár hónapja még nem volt ilyen és csak az kézfejeimen ilyen csúnya - köszönhető a szinte papírvékony bőrrétegnek. Erre esetleg ha lenne tanácsa nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Attila

Tovább a válaszhoz 2011-04-28

Tisztelt Doktor Ú, szeretném Öntől megkérdezni, hogy ödémásodik a szemem (reggelre), főleg a bal. Valószínű, hogy a pajzsmirigy problémám miatt. Bal pm. eltávolítás volt és a jobb is tele van cisztával, de a pm. ettől függetlenül jól működik. Az lenne a kérdésem, hogy szemhéj plasztika megoldást nyújtana e az ödémásodás és az ezáltal kinyúlt szemhéj problémájára? Várom mielőbbi válaszát! Üdvözlettel: Viki

Tovább a válaszhoz 2011-04-04

Tisztelt Doktor Úr! Pajzsmirigybetegségben szenvedtem amitől kaptam egy szemödémát, volt már egy TB által finanszirozott korrekciós műtétem de a végeredménnyel nem vagyok teljesen elégedett.Van-e lehetőség újabb TB által támogatott műtétre?

Tovább a válaszhoz 2011-03-28

Tisztelt doktor úr ! Kb. huszonöt éve volt alsó és felső szemhéj plasztikai műtétem.Most ismételtem szeretném elvégeztetni . Kérem szépen tájékoztatni,hogy mennyibe kerüle a beavatkozás ? Tisztelettel, Zsófia.

Tovább a válaszhoz 2011-01-16

Tisztelt Doktor Úr! 40 éves nő vagyok. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a szemem külső sarkában megjelent könnyzacskók eltávolíthatók, illetve kisimíthatók-e alsó szemhéjplasztikával? Válaszát előre is köszönöm, Emese

Tovább a válaszhoz 2011-01-05

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.