fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Rádiófrekvenciás bőrfiatalítás

Thermage – biztonságos bőrfiatalító módszer

A Thermage kezelés a bőrfeszesítés és kontúrjavítás biztonságos, klinikailag ellenőrzött módja.

A Thermage kezelés a bőrfeszesítés és kontúrjavítás biztonságos, klinikailag ellenőrzött módja.

A Thermage kezelés a világon mindenhol csak orvosi közreműködés mellett, elsősorban plasztikai sebészeti klinikákon található meg. A kezelés egyszeri alkalom, időtartama a kezelt terület nagyságától és számától függően 20 perctől  2 óráig tart.

A Thermage biztonságos, klinikailag igazolt módszer a bőr feszesítésére és kontúrjának javítására. A saját kollagéntermelés stimulálásával helyreállítható a bőr tónusa, kontúrja és szerkezete.

A Thermage nem invazív beavatkozás, tehát nincsenek még injekciók sem. Az egyszeri kezelés feszesíti a bőr meglévő kollagénjét, és stimulálja az újabb mennyiség termelését.

Milyen hamar áll be a végeredmény?

Az eredmény azonnal látható, a javulás pedig a beavatkozást követő akár hat hónapon keresztül is folytatódik. A végeredmény évekig tarthat.

A testen és az arcon alkalmazott Thermage kezelés csak esztétikai beavatkozásokra specializálódott plasztikai sebész szakorvos rendelőjében vehető igénybe. A Thermage egyszeri beavatkozásként alkalmazható.

Nincs regenerációs idő, a páciens azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez. A lézerekkel ellentétben a Thermage minden típusú és tónusú bőrön alkalmazható. Az injekciókkal és töltőanyagokkal (pl. a hialuronsavval) szemben a Thermage az egész arcot érinti, beleértve a homlokot, a szemek környékét, az orr-szájzug redőket, az állkapocs vonalát, a tokát és az áll alatti területet.

Ha nem ismer rá a tükörből visszanéző arcra, ne habozzon felkeresni egy Thermage-zsal foglalkozó szakorvost, aki tájékoztatja, hogy az eljárás hogyan segíthet Önnek olyan fiatalnak látszani, amilyennek érzi magát!

Hogyan működik a Thermage?

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik a Thermage, jó, ha ismerjük bőrünk szerkezetét.

Az arcbőr három különböző rétegből áll: a látható külső réteget epidermisnek hívják, az ez alatti, kollagénben gazdag réteget dermisnek, az alsó, kollagénrostok hálójáról ismert réteget pedig subcutisnak nevezik. Utóbbi zsírrétegként is ismert.

Amikor e három réteg kollagéntermelése csökken a túlzásba vitt napozás, genetikai okok vagy a normál öregedési folyamat miatt, a bőr megereszkedik és ráncossá válik. Természetesen a felületi kezelések nem képesek helyreállítani a mélyebb rétegek kollagén termelését.

A Thermage az egyetlen nem invazív eljárás, mely feszesíti a bőrt, emellett mindhárom rétegének kollagén termelését megújítja. Hogyan? A Thermage egyedülálló kapacitív rádiófrekvenciás (CRF) technológiája biztonságosan melegíti a bőr alsó rétegeit és a mélyen fekvő kollagénhálót, ezáltal azonnali feszesítő hatása van, valamint javítja a bőr tónusát és szerkezetét. A javulás a kollagéntermelés beindulásának köszönhetően a kezelést követő 4-6 hónapban is folytatódik, és egyre láthatóbbá válik.

Milyen a Thermage más típusú bőrfiatalító kezelésekkel összehasonlítva?

A Thermage minden invazív kozmetikai beavatkozásnál biztonságosabb, minden minden bőrtípusnál és minden bőrszín esetében alkalmazható. Legnagyobb előnye, hogy mindössze egyetlen kezelésre van szükség, nem kell 3-5-ször ismételni, mint a lézeres terápiák többségénél. Amiben még többet ad: Nincs regenerációs idő, a páciens azonnal visszatérhet a munkába, folytathatja normál életvitelét..

A Thermage a többi bőrfiatalító kezeléshez hasonlítva főként abban tűnik ki, hogy nem csak a bőr felületes rétegeiben hat. A Thermage az egyetlen eljárás, mely mellőzve az egyéb kezelések negatív aspektusait, képes a bőr mélyebb rétegeiben megújítani a kollagéntermelést.

Nincs évszakfüggőség, mint a lézeres kezelések estén, a Thermage télen-nyáron egyaránt, minden évszakban használható.

Mit jelent a Thermage?

A Thermage biztonságos, nem invazív, regenerációs időt nem igénylő, egyszeri beavatkozással járó kozmetikai eljárás, mely klinikailag bizonyítottan feszesíti a bőrt, valamint segít annak természetes megújításában a fiatalos megjelenésért. A Thermage a ThermaCool rendszert használó plasztikai sebész szakorvosok rendelőiben vehető igénybe. A rendszer, melyet az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) jóváhagyott az arc ráncainak kezelésére, egyedülálló kapacitív rádiófrekvenciás (CRF) technológiát alkalmaz a bőr meglévő kollagénjének feszesítésére és az új termelés stimulására.

Az eredmény azonnal látható, valamint a kezelést követően akár hat hónapon keresztül tovább javul. A Thermage beavatkozás gyors és egyszerű, nem befolyásolja a páciens mindennapi teendőit. A lézerekkel ellentétben az eljárás bőrszíntől függetlenül alkalmazható.

Milyen eszközökkel végezzük a Thermage-t?

Az eljárás során a mélyen fekvő kollagénrostokat és szöveteket melegítjük, miközben a bőrfelszín épségét speciális hűtő spray segítségével védjük.

A kezelést ThermaCool készülékkel végezzük. A kézi eszközhöz egy ThermaTip-et erősítünk, amely gyengéden érinti a bőrt és így nem invazív módon kapacitív rádiófrekvenciát (CRF) juttat a bőr mélyebb rétegeibe.

Ez a mély, egyenletes melegítés a bőr mélyen fekvő szöveteit azonnali összehúzódásra készteti. Idővel a helyreállított és az új kollagén termelésnek köszönhetően feszesedik, valamint megújul a bőr és az arc kontúrja. A legújabb Thermage készülék tavaly került forgalomba, összehasonlíthatatlanul jobb eredményekkel, mint korábbi társai.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelendő területek méretétől függően a kezelés időtartama 20 perc és 2 óra között mozog.

Hány kezelésre van szükség?

A lézerekkel ellentétben, melyek négy vagy több kezelést igényelnek, a páciensek többségénél az egyszeri Thermage beavatkozás is szép eredményt biztosít. A kezelés menetét a páciens szükségleteinek és céljainak megfelelően az orvos fogja meghatározni.

Mik az azonnali eredmények és mik a hosszútávúak ?

Azonnali eredmény: Látható és érezhető, hogy a kezelt bőr finomabbá, simábbá vált. Ugyanúgy a kezelt terület kontúrja is harmonikusabbá válik.

Hosszú távú eredmény: A kezelést követően hónapokon át további javulás észlelhető. A bőr több új kollagént állít elő és a feszesedés következtében kontúrja egyenletesebbé válik. Ez a folyamat egészen hat hónapon keresztül megfigyelhető.

Mikor válik láthatóvá az eredmény?

Az eredmény azonnal látható és idővel folyamatosan javul. Az egyszeri kezelést követő 2-6 hónapban fokozatosan tapasztalható a bőr mérhető feszesedése és kontúrjainak javulása.

A test mely részein alkalmazható a Thermage kezelés?

A töltőanyagokkal ellentétben (melyek csak ránctöltést tesznek lehetővé), az adott terület egészén, pl. az egész homlokon, az arcon, a szemhéjakon, hason, kézen, stb. alkalmazható. Nem lebecsülendő tulajdonsága, hogy nemcsak az arcon, a szemhéjon vagy a nyakon vethető be, hanem az egész testen használható. Általa feszesíthető a bőr a dekoltázsban, a felkarokon, a melleken, a hason, a combokon, térdeken, stb.

A leggyakoribb felhasználási területek:

 • Szemhéj.
 • Az arc periorbitális régiója: homlok- és szemkörnyék
 • Középső és alsó arc területe: magában foglalja az arcot, a száj körüli területet, az állkapocs vonalat, a tokát és az áll alatti részeket.
 • Alsó arc területe (submentál régió): magában foglalja a száj körüli területet, az állat, az állkapocs vonalat, a tokát és az áll alatti részeket.
 • Teljes arc: beleértve a periorbitális régiót, valamint a középső és alsó arc területét.
 • Nyak, dekoltázs.
 • Karok.
 • Has.
 • Combok.
 • Fenék.
 • Csípő.
 • Kezek.

Mit lehet érezni a Thermage kezelés közben?

A páciens a ThermaTip bőrrel való érintkezésekor enyhe melegséget érez, ahogy a CRF energia eljut a mélyen fekvő szövetekhez. A melegség érzet jelzi, hogy a kollagének elérik a megfelelő hőmérsékletet, melyen összehúzódnak. Ez az érzés azt jelenti, hogy a kollagént az energia stimulálja, és ezáltal a bőrt feszesíti.

A bőr megóvása, valamint a kezelés kényelmének biztosítása érdekében a bőr felületét a CRF energia használata előtt, alatt és után is hűtjük. A páciens visszajelzései a beavatkozás közben érzékelt hő mértékéről segítik az orvost a kezelés kényelmének maximalizálásában. Az érzékelés csökkentésére orvosa a kezelés előtt enyhe fájdalomcsillapítót adhat. E lehetőségekről érdemes személyesen tájékozódni, hiszen a páciensek szükségletei eltérőek.

A kezelést követően a bőr egy vagy két napon keresztül piros lehet. A többség még ennyi kellemetlenséget sem tapasztal, így a kezelés után azonnal visszaállhat a normál életbe.

Szükséges bármilyen speciális előkészület, illetve nyomon követés?

Nem. A műtétekkel ellentétben a kezelés nem igényel előkészületeket, illetve előzetes böjtölést. A páciens a beavatkozást követően azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez, speciális utógondozásra nincs szükség.

A kezelés után előfordulhat átmeneti bőrpír, illetve enyhe duzzanat, azonban a tünetek többnyire 24 órán belül maguktól elmúlnak. A mindennapi bőrápolás részeként ajánlott a hidratálás és a fényvédők használata. A kezelés egyetlen észrevehető nyoma a természetes módon feszesebb, fiatalosabb és egészségesebb bőr.

Ki a legjobb célcsoprt a Thermage kezelés során ?

A legjobb eredmények a 35-60 év közöttiek esetében tapasztalható. Ha idősebb valaki és/vagy erősebben lóg a bőre, akkor a végeredmény kevésbé lesz látványos.

Meddig tart a Thermage kezelés hatása?

A Thermage azonnal feszesíti a meglévő kollagéneket és a kezelést követően akár hat hónapon keresztül stimulálja az újak termelését. Tapasztalt orvosok kiadatlan beszámolói szerint az eredmény évekig is tarthat a páciens természetes öregedési folyamatától függően.

Biztonságos a Thermage?

A Thermage kiváló eredményeket produkál a biztonság terén. A világszerte több, mint 190 000 páciensen elvégzett kezelés esetében a jelentett mellékhatások előfordulási gyakorisága eddig kisebb, mint 0,4%. A leggyakrabban jelentett esetek duzzanatról, pirosságról, illetve a kezelt terület feldagadásáról és hólyagosodásáról számolnak be.

E mellékhatások pár napon vagy héten belül elmúltak. Egy ritka (<0,11%), de hosszabb ideig tartó mellékhatásról, a kezelt terület felületi szabálytalanságáról is beszámoltak. Az említett mellékhatásokkal, valamint a Thermage kezelés biztonságosságával kapcsolatban felmerült kérdéseiről konzultáljon orvosával.

Napjainkban a Thermage az egyetlen rádiófrekvenciát alkalmazó technológia a piacon?

Bár vannak más bőrápoló technológiák, melyek rádiófrekvenciás energiát használnak, a Thermage az egyetlen szabadalmazott kapacitív rádiófrekvenciás technológia, ami elég erős, mélyreható, egyenletes, térfogati melegítést biztosít a bőr és a mélyen fekvő szövetek természetes feszesítéséhez és kontúrjának javításához. Mi több, ellentétben az egyéb, öt vagy több kezelést igénylő technológiákkal, a Thermage egyszeri alkalmazása megfelelő eredményt biztosít.

Milyen árban van a Thermage kezelés ?

A Thermage viszonylag drága kezelés, mivel egy műtétet vált ki. Ára hasonló, mint egy szikével végzett arcplasztikai műtété. Az ár oka az eszköz sok-sok éven keresztül történt kifejlesztése, egyedisége és biztonságossága.

Összefoglalva miképpen működik a Thermage?

A Thermage kezelés a bőrfeszesítés és kontúr javítás biztonságos, klinikailag ellenőrzött módja. A szervezet saját kollagénjének stimulálását végzi, a bőr tónusát, kontúrját és szerkezetét újítja meg.

A Thermage teljes mértékben minimálisan invazív. Nincs szike, nincs injekció, nincs komplikáció. Egyszeri beavatkozás. A kezelés alatt a bőr meglévő kollagénjét feszíti meg és a továbbiakban stimulálja a kollagén termelést. A hatás ezért egyrészt azonnali és látható, másrészt elhúzódó és állandóan javuló a kezelést követő hatodik hónap végéig. Az eredmény évekig látható.

A Thermage kezelés a világon mindenhol csak orvosi közreműködés mellett, elsősorban plasztikai sebészeti klinikákon található meg.

A Thermage előnyei összefoglalva:

A Thermage minden invazív kozmetikai és esztétikai plasztikai sebészeti módszernél biztonságosabb. Minden bőr típusnál és bőrszínnél használható. Csak egyetlen kezelés szükséges belőle, nem kell 5-6-szor ismételni, mint más beavatkozások esetében. Nincs regenerációs idő, a páciens azonnal visszaállhat munkájába.

(A kezelés nevének további írásmódjai: termázs, termage, termáge, thérmage, thermázs, Thermage.)

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Doktor Úr ! Most , hogy átléptem az 50. évemet elkezdtem gondolkodni az arcplasztikán. Nem hiúsági okokból, hanem "sajnos" a korral szemben előítéletek vannak a munkám során, még nem érzem, de láttam már rá jó pár példát. Én az arcomon a kisebb ráncokon kívül ( amikkel együtt tudok élni ), most kezdem észrevenni a száj melletti ( bulldog arc ) megereszkedés tüneteit. Nem akarok 20 évet fiatalodni, csak a 40-50 éves korosztályba tartozónak kinézni. A szemhéjam rendben. Kérdésem: Ha ennyi az elvárásom a műtéttől? mit javasolna számomra? Mennyi ideig tart amíg eltűnnek a nyomok? Körülbelül milyen árkategóriában gondolkozzak ( hozzávetőlegesen ) Előre is köszönöm válaszát! Szép napot! Anikó

Tovább a válaszhoz 2012-12-30

Üdvözlöm!Ön szerint egy kozmetikai rádiófrekvenciás kezelés ráncokra hatásos e?(nem tudom a gép nevét,csak hogy drága volt)olvastam az orvosi kezelésről de kb milyen hatással bír a kozmetikai ez mellett?köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-11-05

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Jelenleg 165 cm magas és 52 kg. 22 éves koromig arányosan vékony és már akkor is 52 kg voltam. Akkor egy téves gyógyszeres kezelés hatására három hónap alatt 65 kg-ra híztam meg. A hízás nagyon látványos volt az arcomon a hastájékon és a combon. A legjobban az arcom zavart, mert előtte szép, nőiesen vékony arcom volt. Ez az állapot 2 évig állt fenn, majd fogyókúrába kezdtem, és mostanra sikerült visszanyernem régi súlyomat, és ezt minden gond nélkül tudom tartani. A gond csak az, hogy az arcom és az alakom teljesen megváltozott. Az arcom pufók maradt, itt-ott felesleges zsírlerakódással, és amikor mosom, érzem, hogy "gyűrődik" a bőr rajta, tokám is megereszkedett. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni. És ha igen, mindenképpen vágni kell, vagy van más megoldás is? Tényleg igaz, hogy ha valakinek arcműtétje volt, akkor utána sokkal gyorsabban öregszik a szövet és a bőr, mint normális esetben? Válaszát előre is köszönöm! Dóra

Tovább a válaszhoz 2011-02-02

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.