fbpx
vissza a műtétek,kezelések oldalra

Újdonságok, új módszerek

Orrkontúr-formálás hialuronsavval

„Orrplasztika” műtét nélkül? Lehetséges! Az injekciós eljárással úgy formálhatjuk az orr kontúrját, hogy nincs szükség a csontos vázat érintő sebészeti beavatkozásra. További információk >>

Belkyra

A forradalmi injekciós kezeléssel lehetőség nyílik az áll alatti zsírpárnák (toka) eltüntetésére. A beavatkozás a páciens szemszögéből ugyan rendkívül egyszerű és fájdalommentes, ám hangsúlyozni kell, hogy a megtervezéséhez és pontos beadásához komoly anatómiai tudás és mély(!) szöveti tapasztalat és bizonyos fokú térbeli látásmód szükséges, aminek egy plasztikai sebészeten lehetnek a legjobban a birtokában a szakemberek. További információk >>

Mellnagyobbítás sajátzsír-átültetéssel

Saját zsírral történő mellnagyobbítás során altatásban speciális zsírleszívással kinyerjük az átültetni kívánt zsírszövetet, amit ugyancsak speciális feldolgozási eljárás után azonnal be is ültetünk a mellekbe.

A mellnagyobbítás saját zsírszövet átültetésével bizonyítottan biztonságos eljárás. Több mint egy évtizeden keresztül folytak kísérletek amerikai, japán és európai klinikákon, amelyeknél leszívással nyert saját zsírszövettel és az ebből származó saját kötőszöveti őssejtekkel növelték a mellek térfogatát.

Mellnagyobbítás hialuronsavval

Végzünk mellnagyobbítást hialuronsav-tartalmú injekcióval beadható feltöltőanyagokkal is (ez teljesen olyan, mint a kötőszövet alapanyaga), de fontos tudni, hogy ez az anyag néhány éven belül felszívódik és nem olcsó. Maximálisan kb. 200 milliliteres nagyobbítás érhető el.

Jól kontrollálható, ultrahangvezérelve egy tűszúrással bejuttatható az anyag. Ilyen beavatkozást is szép számmal végeztünk klinikánkon. Mindezek ellenére ha valaki a legeredményesebb mellnagyobbító eljárást keresi, marad a szilikon implantátum: térfogatnövelő hatásának a mai napig nincs alternatívája. A szilikontól és a nagyobbításra használt kiváló minőségű implantátumoktól egyébként nem kell félni, ezt sok évtizedes orvosi tapasztalat és elégedett páciensek milliói tanúsíthatják.

Arcfiatalítás saját zsírral

A sajátzsír-visszatöltési eljárás az arcba az elmúlt években lett kiforrott és elfogadott technika. Visszaadja a bőr rugalmasságát, karbantartja az izmokat, és visszaállíthatja a fiatalabb arckontúrt.

Az évek múlásával az arc szöveti sorvadása megakadályozhatatlan, a bőrfelesleget, a ráncosodást az arcon lévő zsír- és kötőszöveti állomány látványos „elfogyása” okozza. Gyakran ez a folyamat már a harmincas éveinkben elkezdődik.

A megjelenés fáradtabb benyomást kelt, az arckontúrok kevésbé határozottak, korosabbnak tűnünk. A sajátzsír-visszatöltési technika fejlődésének köszönhetően az egyik legbiztonságosabb és ideálisabb ráncfeltöltő anyaggá vált a megfelelő eljárással kezelt, majd visszainjektált saját zsír. Az arc újra teltebbé, kisimultabbá válik.

Nem kell allergiás reakciótól tartanunk akkor sem, ha nagyobb területen alkalmazzuk az eljárást. A sajátzsír természetes anyag, amely szakavatott kezek által használva teljesen természetes hatást kelt, nem változtatja meg az arckaraktert.

A test több részéről származhat a zsírszövet. A has, a far, a csípő, a belső combok környékén található zsír reagál leglassabban a fogyásra, és bármilyen sok bosszúságot okoz e tény egy fogyókúra során, az arcfeltöltés esetében viszont ezekről a területekről leszívott zsírszövet az optimális.

A megfelelő zsírszövet helyes technikával bejuttatva stabilan beépül a feltöltés helyén, csak bizonyos része szívódik fel az első hetekben, hónapokban. A sajátzsírral szöveti regenerációs és rejuvenációs faktorokat is viszünk a bőrbe, melyek szintén hozzájárulnak a fiatalító és regeneráló hatáshoz valószínűleg egészen izom szinten.

A technika: a fenti testtájékokról vékony kanülök segítségével eltávolított zsírszövetet leülepítjük, speciális szűrőn keresztül átszűrjük, majd a tiszta zsírsejteket helyi érzéstelenítés mellett beinjektáljuk a kívánt arcterületre. (Jelenleg a legtökéletesebb eredményt biztosító Tulip kanülöket, TT-Filtron és Cytori Pure Graft rendszereket használunk.)

Az elkövetkező hetekben a befecskendezett zsírsejtek 20-40% szívódik majd fel, ezért a beavatkozás során indokolt kissé túltölteni az arcot. Ez olyan hatást kelt, mintha a páciens felszedett volna néhány kilót. Pár héttel később azonban már csak a frissebb, fiatalosabb, kisimult vonásokat és helyreállt arckaraktert látják majd. Ha szükséges, a beavatkozás ismételhető, így fokozható az eredmény és elkerülhető (vagy időben kitolható) egy teljes arcplasztikai műtét.

Sajátzsírral akár az ajkak is feltölthetők, dúsíthatók, de szép eredmény érhető el a szemöldök közötti haragos ráncok (glabella), illetve az orr melletti orrszárny-szájzug-redő feltöltésével is. Megemelhető a járomív területe, s ezáltal a megereszkedett arcközép és a környező területek is feszesebbé válnak. Az akne nyomok vagy egyéb hegek kiemelésére is alkalmas ez az eljárás. További információk >>

Új módszerek a hegek kezelésében

A rosszul gyógyult sebek helyén kialakuló heg nemcsak esztétikai probléma, de sok pszichés probléma forrása is lehet. Vannak, akik megtanulnak együtt élni ezzel a helyzettel, de nyilvánvalóan nem ez a megoldás. A probléma megoldására számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a régi, mind az új hegek látványát javítják. Dr. Pataki Gergely plasztikai sebészt a hegkezelésről és a heges területeket helyrehozó legújabb módszerekről faggattuk.

„A külföldi és hazai kongresszusokon összegyűlt tapasztalatok alapján az egyik legkecsegtetőbb modern technikán alapuló eljárás a saját zsír hegek alá töltése” – tudjuk meg Pataki doktortól, aki amerikai és német plasztikai sebészeti klinikákon szerzett tapasztalatokat az új eljárással kapcsolatban. – „Ma már részletes kutatási adatok, elemzések, ill. magas fokú orvosi bizonyítékok támasztják alá, hogy a saját zsírátültetéssel végzett hegkezelés hatékony eljárás” – ismerteti a plasztikai sebész.

Mint megtudtuk, ez a módszer nem csak kisebb hegeknél, hanem akár megégett pácienseknél is alkalmazható, sőt emlődaganatok utáni sugárkezelés hatására hegesedett szöveteken is kiváló eredményeket lehet vele elérni. Ez azért lehetséges, mert az eljárás ilyenkor is megemeli a hegek besüppedt területeit és javítja a hegek a kontúrjait.

„A saját zsír hegek alá injekciózása azért hatásos, mert ez az anyag olyan faktorokat tartalmaz, amelyek regenerálják, rejuvenálják, azaz megújítják a szöveteket. A már Magyarországon is alkalmazott módszer a legkülönbözőbb hegek és arcdeformitások kezelésére egyaránt alkalmazható, sőt ajakfeltöltésre, arcfiatalításra, a testtájak (például az emlők) kontúrjavítására, méretének növelésére is használható. A zsírt egyébként általában a köldök körüli zsírszövetekből vagy a tompor tájékáról nyerjük, előkészítjük, majd fecskendővel juttatjuk be a heg alá” – árulja el az eljárás részleteit a plasztikai sebész, majd hozzáteszi, hogy hála ennek a módszernek, a kemény és vaskos hegek ma rövid idő alatt teljesen felpuhulhatnak és a környező bőrhöz hasonulnak

További információk >>

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor Úr! Svédországban élek, szeretnék hasi zsírleszívást csináltatni a felesleges bőrt levágatni a hasamról és a mellműtétben is gondolkodok, lehetőleg sajátzsír visszatöltéssel. A két terhesség a hasizmaim eltávolodásához vezettek. (40 éves vagyok, sportos életmódot folytatok, kevés súlyfelesleg van a hasamon, már nem szoptatok, melleim kicsik és kicsit lógnak. Szeretném megkérdezni, hogy megoldható e minden egy időben, mennyi időre kell haza mennem? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Klaudia

Tovább a válaszhoz 2015-08-01

Tsztelt Doktor Úr! Szeretném hyaluronsavval nagyobbítani a mellem.Kb 500000ft ot áldoznék erre a beavatkozásra.Ön tudja hogy ez mekkora adah hyaluronsavat jelent ez.Mennyire lesz látványos így?Mikor lehet újra tölteni?Mert arra gondoltam,hogy most egy nagyobb mennyiséggel tölteném fel,később meg mindig csak utána tölteném 6-8 havonta kisebb mennyiségű hyaluronsavval.kb (200000ft nyi adaggal).Mit gondol? Várom a válaszát!Török Evelin

Tovább a válaszhoz 2011-05-28

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.